• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan: Çağrım onlara değil

Erdoğan: Çağrım onlara değil
Erdoğan konuşmasında bir parti dışında tüm partilere birlik çağrısı yaptı. Erdoğan "Terör örgütünün yan kolu olarak çalışanları ben siyasi aktör olarak görmüyorum dolayısıyla bu çağrım onlara değil diğer partilere" dedi.

"Kızılay'da bomba patlatarak rastgele insanların ölümüne yol açan terör örgütünün demokrasiyle en küçük bir ilişkisi olabilir mi? Buna rağmen terör örgütü yöneticisiyle aynı dili kullanmaktan, aynı yaklaşımı sergilemekten çekinmeyenlere 'terörist' demeyeceğiz de ne diyeceğiz?"

Kızılay'daki saldırıdan sonra aradılar taziye dileklerinde bulundular da ee sen tereör için ne yapıyorsun. Bunların işi Bizim Anadolu'da kullanılan bir söz vardır 'Babam öldü! Başın sağolsun! Babasız başı ne yapayım.'

"Terörle mücadelede yanımızda olan dostumuzdur, karşımızda olan da düşmanımızdır. Bunun bilinmesi lazım. Mesele bu kadar açık, bu kadar nettir"

Terörist tanımını derhal yeniden yapmalıyız. Ceza kanunumuzu değiştirmeliyiz. Bunlara göre hareket etmeliyiz. Teörle mücadele için her türlü teknik imkanı sağlamalıyız.

Hala bunların savunmasını yapan medya organları var. Ülkemizdeki birtakım kifayetsiz muhterisler, Kızılay'daki elim hadiseyi kendi çıkarları için kullanmayı düşünecek kadar zavallıdır, ahlaksızdır, haysiyetsizdir. Hiçbir sıfat, terör örgütü yandaşlığının örtüsü olamaz."

DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ

Aynı şekilde dokunulmazlıklar meselesini de süratla neticelendirmeliyiz.

"Bu milletin birliğini, beraberliğini bozanlar, tehdit edenler, kim olursa olsun bunların hesabı bu parlamento tarafından dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle nereye havale edilecek, yargıya... Gönder yargıya. Yargı bunlar hakkında ne karar verirse versin. Sen siyasetçi olarak görevini yap. Siyasetçinin görevi nedir? Bu kararı alıp gerisini yargıya bırakmaktır. Atılması gereken adım budur. Siyasetçi bunları besleyemez, koruma altına alamaz. Eğer bunlar sürekli hala bu adımları atar, yaptıkları da yanlarına kar kalırsa, terörle mücadelemizde şu anda Güneydoğu'da bu mücadeleyi veren ve orada şehit olan kardeşlerimizin ahı inanın bizi yakar."

Siyasi rekabeti bir kenara bırakıp ortak bir tavır almanın tam zamanıdır. Ülkemize yönelik tüm tehditlere karşı dayanışma gerekiyor, milletimizin koalisyonu gerekiyor. Gelin birlik sağlıyalım.

Terör örgütünün yan kolu olarak çalışanları ben siyasi aktör olarak görmüyorum dolayısıyla bu çağrım onlara değil diğer partilere

Masum hayatları yok eden teröristleri destekleyenlerin  tavizsiz bir şekilde getimeliyiz.

BU ŞEHİTLERİN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ

Boşuna uğraşıyorsunuz, bak inlerinize girdik, bodrum, nereye kaçarsanız kaçın sizi askerimiz, polisimiz, korucumuz oralardan bulup çıkartacak gereğini yapacaktır. Dağlardaki mağaralara nereye girerseniz girin, bırakın Cudi'yi, Gabar'ı, Kandil'e mi gidiyorsunuz, orada da güvenlik güçlerimiz arkanızda. Çünkü bu şehitlerin bedelini ödeyeceksiniz, bunun lamı cimi yok."

"Öyle paralel devlet, yok bilmem şu devlet bu devlet, yok hepsi. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir devlet asla yoktur ve olamaz. Onun için de yok öz yönetimmiş yok şuymuş yok buymuş böyle bir şey yok. Tek devlet."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim