• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Erdoğan: "Bursa’yı şaha kaldırmadan bize dinlenmek haramdır"

Erdoğan: "Bursa’yı şaha kaldırmadan bize dinlenmek haramdır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bursa'yı şaha kaldırmadan bize durmak dinlenmek haramdır. Türkiye'nin 2023 vizyonunda Bursa'yı çok önemli görevler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bursa'yı şaha kaldırmadan bize durmak dinlenmek haramdır. Türkiye'nin 2023 vizyonunda Bursa'yı çok önemli görevler bekliyor" dedi.

Bursa'da AK Parti İl Kadın Kolları kongresinde konuşan Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 53,2 evet oyu veren Bursalılara teşekkür ederek, "Her ne kadar Türkiye ortalamanın üzerinde neticeye ulaşılmış olsa da benim Bursa'dan beklentim çok daha büyüktü. Çünkü biliyorum ki siz de daha fazlasını bekliyordunuz. İnşallah 2019 Martında da, Kasımında da bu patlamayı Bursa yapacaktır. Hep birlikte Bursa'mızı çok daha yukarılara çekeceğiz. Bunun için şimdiden çalışmaya başlamamız lazım. Kongremizle birlikte teşkilatlarımız da tüm vakitleri ve güçlerini 2019'a yönelteceklerdir. Bursa'yı şaha kaldırmadan bize durmak dinlenmek haramdır. Türkiye'nin 2023 vizyonunda Bursa'yı çok önemli görevler bekliyor. 1000 yıldır şefkatli bir ana yüreği gibi kapısına gelen herkesi kucaklayan bu şehir, kendisi için yapılan her yatırımı kat be kat fazlasıyla ülkemize iade etmiştir. Bursa böyle bir şehir. Bununla birlikte kadim tarihinden ve geniş yelpazeye yayılan üretim kapasitesinden gelen gücüyle Bursa'nın önünde kullanılmayı bekleyen çok daha büyük bir potansiyel var. Bursa sıradan bir şehir değil. Alışılmışın üzerinde altyapıya sahip. Uludağ turizm markasının dahi hâlâ hakkıyla değerlendirilemediğini düşünüyorum. 4 mevsim Uludağ sloganıyla başlayan çalışmayı önemli görüyorum" şeklinde konuştu.

Doğanbey mesajı

Erdoğan, "15 yılda sadece kamu kurumları eliyle 32 katrilyon liralık yatırım yaparak bu konuda önemli bir altyapı oluşturduk. Eğitimde 8 bine yakın derslik yaptık. Sağlıkta 20'si hastane 55 tesisi şehrimize kazandırdık. Halen inşası süren 1355 yataklı şehir hastanesi de inşallah önümüzdeki yıl hizmete girecek. En az bunun kadar önemli 750 yataklı Çekirge Devlet Hastanesi, Yenişehir ve Kestel devlet hastanelerinin inşası sürüyor. Bursa hızla büyüyen bir şehir olduğu için buraya toplu konut projelerimizde önemli yer verdik. 20 binin üzerinde konutu hak sahiplerine teslim ettik. Bu süreçte bazı hataların da gayet iyi farkındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde onları da telafi edecek bir anlayışla Bursa'yı çok daha ileriye taşıyacak atılımları gerçekleştireceğiz" dedi.

Bura'nın otoyol ve hızlı tren ağlarıyla örüldüğünü kaydeden Erdoğan, "Bursa ulaşım hatlarının önemli kavşaklarından birisi olmasına rağmen 200 kilometre bölünmüş yola sahip. Biz buna 332 kilometre daha ilave ettik. Bunu biz yaptık. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu iki istikamette şehrimizi yaklaştıracaktır. İzmit körfezi üzerindeki Osmangazi köprüsü bu otobanın en önemli geçişlerinden olan Orhangazi tüneli ve otobanın önemli bölümü hizmete açıldı. Ben Bursa'ya uzak değilim. Bir İstanbullu olarak komşuyum. Zira İstanbul-Bursa bir saat. Güzelliklerine doyum olmaz. Her taraf yemyeşil. İstanbul'dan bastırıyorsun, hemen Orhangazi, Osmangazi, buralardan hem tarih, hem de Bursa'ya bir an önce ulaşıyorsun. İzmir'e 2,5 saatte ulaşacağız. Bursa'nın diğer ulaşım projesi de Bursa-Bilecik hızlı tren hattıdır. Bunu da inşallah önümüzdeki yıl tamamlamayı planlıyoruz. Böylece Bursa, Türkiye'nin tüm hızlı tren hatlarına bağlanarak ulaşımı en kolay şehirlerimizden birisi haline gelecektir. Gemlik-Bursa demiryolu projesi sanayi ve ticaret için büyük önem taşıyor. Bu demir yolunun inşaatına başlanıyor. Deprem riski sebebiyle Gemlik'in dönüştürülmesi projesinin süratle hayata geçirilmesi gerekiyor. İnşa ettiğimiz 18 baraj, 15 göletle Bursa'nın hem içme suyu meselesini çözüyor, hem de arazilerin bereketini arttırıyoruz. Şu ana kadar 400 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bu hizmetlerin neler olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Bu yatırımları daha da büyüterek yaygınlaştırarak sürdüreceğiz. 2019 bu projelerin hazırlık sürecidir. Hem sizlerden hem ilgili kurumlarımızdan sıkı bir çalışmayla seçimlere kadar dört dörtlük hazırlık bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim