• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoğan: 'Bunların testisinin içinde milli düşmanlık var'

Erdoğan: 'Bunların testisinin içinde milli düşmanlık var'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin büyük projelerinin birilerini rahatsız ettiğini belirterek, “Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar. Bunların testisi içinde yerli ve milli olan düşmanlık olunca dışarı da o sızıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un 3. havalimanı finansmanı imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin artan özgüveninin birilerini rahatsız ettiğini vurgulayarak, “Bu rahatsızlığın farklı araçlarla dışa vurulduğunun da farkındayız. Bahane olarak kullanılan sebeplerin ötesindeki asıl mesajları da gayet iyi biliyoruz. Türkiye’nin 90 yıllık tarihi bir yönüyle bu mücadelelerin tarihidir. Türkiye’nin önü diğer devletlerden ziyade üretmeden, çalışmadan kazanmaya alışmış içerideki bir grup tarafından kesilmiştir. Bu ülkenin potansiyeline inanan iş adamları, siyasetçiler, hayalperest ilan edilerek karalama kampanyaları hedefi olmuştur. Rahmetli Menderes, Özal, Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, devrim otomobili bu lobinin hedefi olmuştur. İnşa etmeye gayret eden herkes bu yıkım ekibimin saldırılarına maruz kalmıştır. Nur Demirağ uçak fabrikası kurmuş, sonra önünü kesmişlerdir. Ülkemizde barınamayan birçok parlak beyin maalesef yurt dışına kaçmış, projelerini o ülkelerde gerçekleştirmenin yollarını aramıştır. Milli projelerimizin nasıl baltalandığını, nasıl emekleme evrelerinde çelme takıldığını görürsünüz. Aynı lobi bugün de sabotajlara devam ediyor” diye konuştu.

2013 yılında yaşanan Gezi olaylarının hedeflerinden birinin de yeni havalimanı projesi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Paralel ihanet çetesinin yürüttüğü operasyonların hedefi de bu proje için elini taşın altına koyan firmalarımızdı. Marmaray ile ilgili yapılanları hepimiz hatırlıyoruz. Marmaray bundan dolayı yaklaşık 4 yıl gecikti. Geçen hafta Bilim Bakanlığımız mili araba projemizin ilk prototiplerini paylaştı. Birileri hemen gazetelerinde ‘milli değil, devşirme’, ‘yerli değil, çakma’ diye manşet atarak projeyi sabote etmeye çalıştı. Oysa bu çalışma dünyada nasıl yapılıyorsa ülkemizde de o şekilde yapılıyor. Aynı şeklide havalimanı için de başka bir ülke yapınca ‘tarihi yatırım’ diye alkışlayanlar, Türkiye yapınca çevre ve doğa hassasiyeti gündeme getirdiler. Testinin içinde ne varsa unutmayın dışına da o sızar. Bunların testisinin içinde yerli ve milli olan düşmanlık olunca dışarı da o sızıyor. Biz eserlerimizle konuştuk. Hayata geçirdiğimiz mega projelerle konuştuk. Biz hizmetlerimizle konuşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL ÖLÇEKTE PROJELER YAPAN BİR ÜLKE KONUMUNA GELDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son 12 yılda hayal edilemeyenleri gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye artık küresel ölçekte projeler yapan bir ülke konumuna geldi" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı Altyapı Proje Finansmanı İmza Töreni, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. İmza törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada Türkiye’nin tarihi bir gün yaşadığına dikkat çekerek, “İstanbul’a dünyanın en büyük kapasiteli havalimanını kazandırma projemizde kritik bir adımı daha atıyoruz. Yap işlet devret modeli ile hayata geçirilecek bu havalimanının ihalesini 2013’te yapmıştık. Bugün ise 3.5 milyar avro’su kamu, 1.1 milyar Avrosu özel bankalar tarafından sağlanacak olan kredi finansmanının imza törenini gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin 2023 hedefleri ve 2053 vizyonuna ulaşma konusunda önde gelen yatırımlarından olan bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Finansman desteği sağlayarak sorumluluk üstlenen tüm kamu ve özel sektör bankalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Türk müteahhitlik sektörü için farklı bir lige geçişin sembolü olacak bu projede görev alan yüklenici firmalara başarılar diliyorum. Bu proje Türk sivil havacılık sektörü için de yeni bir dönemin kapılarını aralayacak. Tüm etaplarla projenin tamamlanması halinde İstanbul dünya hava trafiğinde küresel bir merkeze dönüşecek. Kasım 2002 göreve geldiğimizde Sabiha Gökçen sıfırdı. Herhangi bir uçuk söz konusu değildi. İstanbul Atatürk bugünle mukayese edilemeyecek kadar geri plandaydı. Bu hareketliliği kazandırmak suretiyle Sabiha Gökçen artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Aynı şekilde İstanbul ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Bütün bunlarla beraber uçaklarda da uçak sayılarımız ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Sadece THY çalışırken bu sayısı arttı. Bütün bunlar Türk havacılık sisteminde bir rekabetin ne denli önemli olduğun göstermesi açısından önemli. Sabotajlara rağmen, engellemeler rağmen bizlere bu unutulmaz anı yaşattığı için Rabbime şükrediyorum. Nasıl bu imza töreni ile kritik bir eşiği aştıysak, inşallah havalimanı açılışının da gerçekleştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

"120 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"

İstanbul’un yeni havalimanını Yeniköy ve Akpınar yerleşimleri arasında Karadeniz sahilinde yer aldığını hatırlatan Erdoğan, “Bu alan öyle tesadüfen seçilmedi. Bölgenin ekolojik dengesi, rüzgar verileri yapılarak belirlendi. Başbakanlığım döneminde Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım beyle bölgeyi helikopterle gezdik dolaştık. Ekolojik çalışmaları yerinde incelemek suretiyle bu kararı verdik. Bu proje bu alandaki en büyük yatırımıdır. Çılgın projeler diyorduk ya işte hayata geçen en önemlisi bu. Bu proje toplam 4 etaptan oluşuyor. İlk etap 2018 yılının ilk çeyreğinde inşallah hizmete girecek. İnşaat dönemi süresince ortalama yılda 80 bin kişiye istihdam sağlanacak, havalimanını tamamen hizmete girmesiyle bu rakam 120 bin kişiye çıkacak. İnşallah ilk etap hizmete girince şu an hiçbir yerde olmayan şekilde havalimanına aynı anda iki uçak iniş yapabilecek. Mevcut havalimanımızda mümkün olmayan büyük gövdeli uçaklar da buraya iniş yapabilecekler. 2028 yılında yıllık yolcu kapasitesi 150 milyona ulaşacak” şeklinde konuştu.

"BUNU KİMSE HAYAL EDEMİYORDU"

"Projeyi hazmedemeyen belli kesileri aksine bu havalimanı çevre hassasiyeti açısından dünyada örnek olacak" diyen Erdoğan, "Bu havalimanı kendi enerjisini üreten, çevreci ve engelsiz olacak şekilde tasarlanmıştır. Yeni havalimanı tamamlandığında yolcu kapasitesi bakımından dünyada en büyük havalimanılarından biri olacaktır. Halka hizmeti Hak'ka hİzmet gören bir anlayışın bu ülkeyi nereden nereye taşıyabileceğini görmek isteyen ülkemizin son 12 yılına baksın. Son12 yıl yapılamaz denilenlerin yapıldığı bir atılım dönemidir. Türkiye geride bıraktığımız dönemde sadece belli kisilerin kullanabildiği havayolunu halkın yolu oluşuna şahitlik etti. Şehirler arasında otobüsle gidip gelenler artık fiyatlar o tür bir dengeye geldi ki ‘ben uçakla gidebilirim’ dedi. Şu anda ülkemizde faaliyet gösteren 55 havalimanı ki biz göreve geldiğimizide 26 idi. Bunu kimse hayal edemiyordu. Şırnak'a havalimanı mı olurmuş, Hakkari’ye havalimanı mı olurmuş. Bunların konuşanlar bu havalimanlarının yapıldığını gördüler. Avrupa’da hiçbir örneği olmayandüyada 2 emsali olan ordu Giresun havalimanı gibi bir projeyi de hayata geçirdik" dedi.

"TERÖRE RAĞMEN HAKKARİ'DE HAVALİMANI İNŞA ETTİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerinin şöyle sürdürdü: "Teröre, tüm sindirme ve sabotaj girişimlerine rağmen Hakkari’de de Selahattin Eyyubi Havalimanı'nı inşa ettik. Büyük projeler girişmek için büyük ideallerinizin, büyük hedeflerinizn olması gerekiyor. Evinizden çıktığınızda yarım saatte havalimanıa ulaştığınızı düşünün. Vakit nakittir anlayışını bununla değerlendireceğiz. Türkiye artık küresel ölçekte projeler yapan bir ülke konumuna geldi.Sadece karayollarında değil, sadece hızlı trende değil, işte şu anda Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 4 gidiş 4 geliş ortada hızlı tren. Asya Avrupa’ya bağlanıyor. Savunma sanayiinde eğitimde sağlıkta adalette, konutta, hemen her alanda dünyanın öncüsü olmaya aday bir ülkeyiz. Dün her şeyi ile dışa bağımlı Türkiye bugün kendi ihtiyaçlarını kendisini karşılayan, üreten, ihraç eden bir ülke oldu. Ulaştığımız her hedef bizim için yeni başlangıçtır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim