• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan Bayraktar 17 Aralık'ta herkesi arayıp 'Kaç' demiş

Erdoğan Bayraktar 17 Aralık'ta herkesi arayıp 'Kaç' demiş
Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın operasyon sabahı gözaltına alınacak kişilere telefon açıp, 'Kaçabiliyorsan kaç' dediği ileri sürüldü.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 17 Aralık operasyonunun başladığı gün, gözaltına alınacak kişilere telefon açarak ''Kaçabiliyorsan kaç'' dediği belirtiliyor.
 
Bayraktar hakkında TBMM'ye sunulan fezleke olduğu iddia edilen ve internete düşen belgelere göre eski Bakan, 17 Aralık sabahı 06:54'de Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdürü M. Ali Kahraman ile görüşüyor ve kaçabilirse kaçmasını söylüyor.
 
Bayraktar 06:57'de de danışmanı Sadık Soylu'yu da arayıp polisin birazdan almaya geleceğini belirterek evden kaçmasını istiyor.
 
Fezlekede, soruşturmanın İstanbul Emniyeti Muharebe Elektronik Şube Müdürlüğüne 18.09.2012'de gelen mail ihbarı üzerine başlatıldığı belirtilerek, ''Ali Ağaoğlu'nun devletten ucuza aldığı arazileri imara açtırdığı, emsal değerlerini yükselttiği, Maslak projesinde toplam inşaat hakkının 550 bin metrekare olmasına rağmen 680 bin metrekareye çıkarıldığı'' vurgulanıyor.
 
''LİDER ESKİ BAŞKAN''
 
Fezlekede '' Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesinin yanı sıra başka projelerindeki usulsüzlüklerin göz ardı edilmesi için Çekmeköy eski Belediye Başkanı Hüseyin Avni Sipahi liderliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında odaklanan suç örgütüne müracaat ettiği tespit edilmiş, Sipahi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile samimi olduğu, bakanın oğlu Oğuz Bayraktar'ın da suç örgütünün bakanlıkta büyük bir etkinliğinin ve nüfuzunun olduğu anlaşılmıştır'' denildi.
 
Suç örgütünün, TOKİ ihalelerini kazanan inşaat şirketlerinin projelerindeki usulsüzlüklere göz yumulmasını sağladığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylanmayan imar plan değişikliklerini bakanlık kanalıyla değiştirdiği, rüşvet vererek SİT alanlarını, yeşil alanları ve Boğaziçi koruma alanlarını imara açtırdığı belirtiliyor. Faaliyetleri de şöyle sıralanıyor:
 
''Ağaoğlu'na ait Bakırköy 46 projesinin yapılacağı arazi ile Taşyapı inşaat tarafından Şişli, Bulgar Vakfı Arazisini Özel Proje Alanı ilan ettirerek imar planlarını onaylattıkları, Maslak 1453 ve Zorlu Center projeleri usulsüzlüklerine göz yumdukları,  Yorum İnşaatın Sarıyer Tarabya'daki projesi, Taşyapı İnşaatın huzurevi alanının otel alanına dönüştürme projesi, Maslak Acıbadem Hastanesi, Ağaoğlu Çamlıca arazisi ile Arif Yüksel'e ait yeşil alan arazisinin imar planlarına müdahale ettikleri anlaşılmıştır''
 
Fezlekede '' Örgütün eylem ve faaliyetlerinin birçoğunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bilgisi ve talimatıyla gerçekleştiği tespit edilmiş, bakanın, yapılacak bazı ihaleleri önceden belirlediği şirketlere verilmesi ve söz konusu şirketlerinin enerji ve yemek işlerini aynı zamanda oğlu olan örgüt yöneticisi Abdullah Oğuz Bayraktar'ın gayri resmi ortağı olduğu DAF Enerji ve Pınar Yemek isimli şirketlere verilmesi için kamu görevlilerine açık bir şekilde talimat verdiği görülmüştür'' deniliyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim