• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Erdoğan: Başörtüsüne füruat dediler

Erdoğan: Başörtüsüne füruat dediler
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yapılan okulların açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki 155 eğitim tesisi açılışında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Katsayı adaletsizliğine son verdik. 4+4+4 kod numrası 444 sitemine geçerek meslek liseleri ve imam hatiplerin önündeki büyük engeli kaldırdık. En son hükümetimiz orta öğretimde başörtüsü yasağını kaldırmak gibi son derece isabetli bir adımı attı. O zulüm de artık sona erdi. İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık. İmam hatipe giden engelleri tek tek kaldırdık. 

Başbakanlığım döneminde milli bütçenin yüzde 50'sini eğitime ayırdık. Kadro tahsislerinde de birinci sırayı eğitime ayırdık. Bu bizim nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. 

İmam - Hatiplerden 2002-2003 eğitim öğretim yılında 63 bin öğrenci vardı. Şu an 983 bin eğitim-öğretim alıyor.

Şu an talebe ihtiyaç veremiyoruz. Daha çok çalışacağız. Eğitim Bakanlığımız, hayır severlerimiz daha çok çalışacak.

Biz bütçemizin yüzde 50'sini eğitime ayırdık. Öğretmenlerimizin sayısını arttıramazsak işi çözmez.

Ben 75 kişilik bir sınıfta okudum ama hocalarımız çok çok kaliteliydi. Biz bu hocalarımızdan bilgi aldık. Feyzi aldık bereketi aldık. Allah onlardan razı olsun.

O hocalarımızda zaman mefhumu yoktu. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz. Sadece bilgi yetmiyor bunun yanında hikmete de ihtiyacımız var.

Sürgüne gider gibi Avrupa'nın köşelerinde okuyanlardan ibret alın. Sizler eğer bugün özgürce eğitim alıyorsanız bu uzun ve sabırlı bir mücadelenin eseridir. 

Menderes gibi, Tevfik İleri gibi insanların bunda emeği var. Nice isimsiz kahramanın, Özal gibi Erbakan gibi isimlerin bunda payı var. Hamdolsun bugün zafere ulaştık. Dmeokratik yöntemlerden hiçbir zaman şaşmadık.
 
Elimize taş ve sopa alanlardan olmadık. Karşımdaki bu gençlik imam hatip gençliği asla ve kat'a böyle bir örnek olmaz. Onlara demokratik mücadele nedir öğrettik. 
 
Başörtüsünde füruat dediklerinde, imam hatip okulları gereksiz kapatılmalı dediklerinde bile yıkılmadık. Bu büyük ihanete rağmen haklı davamızdan vazgeçmedik. Sizler bugün bu modern okullarda özgürce eğitim görüyorsanız inanın bunda nice gönül erbabının emeği vardır.
 
Sahip olduğunuz bu okullara ve bu özgürlüklere sımsıkı sarılın. Gelecekte birileri çıkıp da yine bu okulları kapatmak isterse, bizden aldığınız emaneti ve o mesuliyetin gereklerini hakkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum. 
 
1994 yılında bizzat şahsım belediye başkanı oldum. İmam hatipli olarak emanetin hakkını verdik. 28 Şubat sürecinde imam hatip okulları öcü gibi gösterildi. Tehlikeli kurumlar olarak haksız ithamlara maruz bırakıldı. Küçücük çocuklara en ağır hakaretler yapıldı. Medyada, gazete manşetlerinde hatta devlet nezdinde hükümetler nezdinde imam hatip okullarının öğrencileri mezunları ikinci üçüncü sınıf insan yerine kondu. Sonuçta ne oldu? 2002'de bir imam hatip mezunu Başbakan oldu. Bir kısım arkadaşalrı bakan oldu milletvekili oldu. 12 yıl boyunca bu görevin de hakkını verdik. Türkiye'yi ilkler ve rekorlarla tanıştırdık. İşte şimdi de yine bir imam hatip mezunu cumhurbaşkanı seçildi. Yine milletin hizmetindeyiz. Yine ülkenin hizmetindeyiz. Türkiye'yi daha da büyütmenin mücadelesi içindeyiz. 

Öcü dedikleri, ölü yıkayıcısı mı olacaksın diye tahkir ettikleri, muhtar bile olamazsın dedikleri insanlar işte cumhurbaşkanı oldu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim