• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Erdoğan, Ali Babacan'ı gözden çıkardı

Erdoğan, Ali Babacan'ı gözden çıkardı
Başbakan Recep Tayyip Erddoğan gözden çıkardığı yol arkadaşları arasına Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı da ekledi.Dün akşam saatlerinde Sabah gazetesi ve Yiğit Bulut üzerinden Babacan'a operasyon yapıldı.
Başbakan Erdoğan'ın gelişen şartlara göre harcadığı yol arkadaşı siyasetçiler arasına Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da eklendi. 

 

Babacan'ın dün bir televizyon kanalında yaptığı Ziraat Bankası'nın Bank Asya ile ilgilendiğine dair açıklaması ortalığı karıştırdı. Bank Asya yetkililerinin iddiayı yalanlamasının ardından bir açıklama da Başbakan Erdoğan'ın Ekonomi Danışmanı Yiğit Bulut'dan gldi. 
 
"BABACAN GÜLEN'İN ADAMI... DEŞİFRE OLDU"
 
Sabah gazetesi internet sitesinden tepeden verdiği büyük manşet haberinde Babacan'ı paralel ve Fethullah Gülen'in adamı ilan edilerek,  Yiğit Bulut'un “Böyle bir irade yok. Ali Babacan’ın da Fethullah Gülen’in adamı olduğu deşifre oldu. Bank Asya’nın hisseleri yüzde 10 çıkış yaptı. Hesap sorulacak” dediği yazıldı.
 
Sabah gazetesinin Yiğit Bulut'a dayanarak Babacan'ı paralel ve Gülen'in adamı ilan etmesi "Babacan'a yönelik operasyon yapıldı" yorumlarına neden oldu.
 
SABAH HABERİNİ 3 KEZ DEĞİŞTİRDİ
 
Babacan'a yönelik operasyonun tamamlandığını ve mesajın yerine ulaştığını düşünen Sabah gazetesi, söz konusu haberini 45 dakika sonra değiştirerek “Böyle bir irade yok. Ali Babacan’ın da Fethullah Gülen’in adamı olduğu deşifre oldu. Bank Asya’nın hisseleri yüzde 10 çıkış yaptı. Hesap sorulacak” ifadesini haberinden kaldırdı.
 
SABAH'TAN 2. OPERASYON... HABER BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİRİLDİ
 
Babacan'a operasyonu tamamlayan Sabah gazetesi haberini bir kez daha değiştirerek bu kez Yiğit Bulut üzerinden yeni bir operasyon yaptı.
 
Gazete "Yiğit Bulut büyük vurgunu deşifre etti" başlığı altında "Başbakan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Babacan'ın, “Bank Asya'nın Ziraat Bankası tarafından satın alınacağı” yönündeki açıklaması sonrası yapılan spekülasyonu deşifre etti!" ifadesini kullandı.
 
BABACAN'I YEME OPERASYONU
 
Yiğit Bulut üzerinden Sabah gazetesinin Erdoğan'dan izinsiz böyle bir operasyon yapamayacağını belirten ekonomi çevreleri, dün akşam yaşanan bu gelişmelerin Babacan'a yönelik bir operasyon olduğunu belirtti.
 
Aynı çevreler operasyonunu amacını da "Babacan'ı idtifaya zorlayarak Yiğit Bulut'u ekonominin başına getirmek" şeklinde açıkladı.
 
İŞTE SABAH'IN 1. OPERASYON HABERİ
 
OPERASYON TAMAMLANINCA HABER BÖYLE DEĞİŞTİRİLDİ
 
VE SABAH HABERİNİ 3. KEZ DEĞİŞTİRDİ. İŞTE HABERİN SON HALİ
Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim