• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan: Ak Gençlik sokaklarda olmayacak

Erdoğan: Ak Gençlik sokaklarda olmayacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mersin'de düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan AK Parti gençliğinin sokak olaylarına karışmayacağını ve tahriklere kapılmayacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mersin mitinginde konuştu. Son sokak olaylarına değinen Erdoğan, Ak Parti gençliğinin sokaklarda olmayacağını ve tahriklere kapılmayacaklarını söyledi. Erdoğan, " AK Parti gençliği sokaklarda değil. Bugüne kadar olmadı. AK Parti gençliğinin elinde molotof yok taş yok sopa yok. AK Parti gençliğinin elinde kalem var kitap var farkımız bu. " dedi.

Başbakan'ın konşmasından satırbaşları

Biz bayrak sevgisini bayrak aşkını yavrularımıza ta kendilerini anladıkları anda öğrettik Kılıçdaroğlu. Sen kiminle yola çıktığının farkında mısın ya! Sen bu konuda bizimle yarış edemezsin. Kılıçdaroğlu bayrak şiirini öğrendi… Rabia’yı da öğrendi. Ha içini farklı dolduruyor ama olsun. Çünkü şu Rabia işareti çok farklı bir işaret. Tek millet tek bayrak tek vatan ve devlet… Türkiye'yi 780 bin kilometre kare olarak ayağa kaldıracağız. Biz bunun yolculuğunu yapıyoruz.

PARALEL YAPIYA ASLA

Tek devlet... Devlet içinde devlet olmaz. Paralel yapıya asla... Onun için bunlara gereken dersi gereken cevabı veriyoruz vereceğiz. Bunlar şu anda tutuştular. Gereken cevabı alacaklar. Sizin bu coşkunuz ey Mersin demokraside de bir ilk adım oldu. Geçmişte Mersin'de yaşandı... Nerede? Aslanköy'de... Baktıki o zamanın CHP'si istediği oyu alamıyor dayatma yaptılar tehditler yaptılar. fakat Aslanköy kadınları ne dedi? Asla dedi... Biz size sandığımızı kaptırmayacağız dedi. Oylarımıza sahip çıkacağız dedi. Onlar öyle bir direnç ortaya koydular ki işte demokrasi burada taçlandı. Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak dediler ve durdurdular. Haykırsam kollarımı vatan gibi açarak dediler. O gururlu demokrat kadınlar Aslanköy'de bunlara durun dediler. Onun için Mersin çok önemli. Onun için Mersin CHP'ye 30 mart'ta en büyük dersi vermelidir. 

AK PARTİ GENÇLİĞİ SOKAKLARDA DEĞİL

Her seçimde oylarımız biraz daha arttı teveccüh daha da yükseldi. Millet bizim eserlerimize her seçimde onay verdi. Şu anda 30 Mart'ta da anketler gösteriyor ki milletimiz yine AK Parti diyor. Meydanlar AK Parti diyor. Bu meydana Kılıçdaroğlu geldi mi? Ne vardı burada? Sokaklar caddeler AK Parti diyor. AK Parti inşallah bu seçimlerde birinci parti olacak. Ne dedim? Siyaseti bir lider niçin yapar? Hanım kardeşlerim birinci parti olmak için yapar değil mi? Fakat ben bakıyorum ki ne Kılıçdaroğlu ne diğerlerinin böyle bir derdi yok. Ya biz partimizi kurduk daha 16. ayda girdiğimiz ilk seçimde biz birinci parti olduk. Yüzde 34,5 oyla birinci olduk. Hedefimiz bu. Bizim bir derdimiz aşkımız var. Yüzde 63 parlamentoda temsil yetkisi aldık. Şimdi diyorum ki bu benim 3 genel 3 yerel 2 de referandum geçirdik. Sekiz seçim hepsinden birinci çıktık. Şimdi bu sekizincisinde eğer partim birinci olmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım diyorum. Şimdi soruyorum Kılıçdaroğlu siz koltuğu bırakmaya var mısınız? Birinci olamazsan bırakır mısın? Bırakamaz... Tadı var tadı. Ey Bahçeli bildim bileli o koltuktasın hep üçüncü oldun. İlk seçimde parlanmentoya da giremedin. Şimdi sen yine üçüncü parti olacaksan bu koltuğu artık bırak. Sokakları tahrik etmekten vazgeç. Erdoğan'a gençleri tahrik etme gibi bir iftira atma. Eğer böyle bir iftira varsa bunun başında siz varsınız. AK Parti gençliği sokaklarda değil. Bugüne kadar olmadı. AK Parti gençliğinin elinde molotof yok taş yok sopa yok. AK Parti gençliğinin elinde kalem var kitap var farkımız bu. 

PENSİLVANYA'DAKİ ZAT SOKAKLARI KARIŞTIRIYOR

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin böyle bir derdi yok. BDP'nin zaten böyle bir derdi yok. Çünkü o bölücü terör  örgütünün riyasetinde. Onun desteğiyle siyaset yapıyor. Tehdide gerilime dayalı bir siyaset. 30 Mart'ta sandıktan AK Parti'nin çıkacağını gören muhalefet çok çirkin girişimler başlattılar. Önce Gezi dediler... Ardından 17 Aralık girişimini başlattılar. Başarılı olamadılar. Şimdi de sokakları tahrik ederek terörize edemek başarıya ulaşmaya çalışyorlar. Medya sorumsuzca yayın yapıyor. İşadamları çıkıyor ahlaksızca tahrik yapıyor. Siyasetçiler çıkıyor 17 gün kala sokakları karıştırmaya çalışıyor. Filistinli bir tek çocuk için gözyaşı dökmeyen Mavi Marmara şehitlerine terörist gözüyla bakan Mısır için yüreği yanmayan Pensilvanya'daki zat ta oradan sokakları karıştırma çağrısı yapıyor. 

EY MHP SENİN BU GEZİCİLERLE NE İŞİN VAR?

Ey Türkiye kimin kiminle iş tuttuğuna çok dikkat edin. Kimin kime sahip çıktığına çok dikkat edin. Ey MHP senin bu Gezicilerle ne işin var. Sen bunlarla nasıl yanyana durabiliyorsun. O illegal ve marjinal örgütlerle polise askere kurşun sıkan o örgütlerle nasıl ittifak yapabiliyorsun. Ankara'da bayrak yakanlarla İstanbul'da başörtüsüne saldıranlarla nasıl işbirliği yapıyorsun. 

EY CHP, MHP VE BDP DAHA NE KADAR SUSACAKSINIZ?

MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Yılların MHP'sinin DHKPC gibi terörist bir örgütle aynı safta yer alması senin kanına dokunmuyor mu? Ah benim kardeşlerim. Ey MHP... Marjinal sol örgütlerle aynı hizada durmak kanınıza dokunmuyor mu? Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapmak kolkola girmek sana mı düştü ey MHP... Burada Mersin'de çok büyük bir skandal yaşandı. Mersin valisi yardımcıları korumalar hakimelr savcılar emniyet müdürleri bürokratlar dinlendi. İl başkanlıkları dinlendi. Bunları hukuksuzca yaptılar. İlerde şantaj yapmak ve tehdit etmek için kaydettiler. Ey MHP buna daha ne kadar susacaksın. Ey CHP ey BDP daha ne kadar susacaksın. Sizi susturan ne? Devlete millete ulusal güvenliğe hatta mHP'nin il başkanlığına dinleme yoluyla saldırılıyor ama MHP buna ses çıkarmıyor. 

BÖYLE BİR HOCAEFENDİ OLABİLİR Mİ?

Geçen bir tv programında Pensilvanya'daki zatın yanında on yıllarca kalan bir beyefendi dedi ki "15 yıl beni dinletmişler... " O zata sormuş hocam beni niye dinlettirdiniz? Beni dinlettiniz mi demiş. Evet demiş. Niye dinlettiniz demiş. Ne yapıyorsun nereye gidiyorsun ne yapacaksın bunu öğrenmek için demiş. Böyle bir hocaefendi olabilir mi? Böyle bir Müslüman olabilir mi? Nasıl dinletirsin ya. Böyle bir şey var mı? İnsanların mahremine nasıl girersin ya böyle bir şey var mı? Benim dinimde inancımda öyle bir şey yok. İnsanlıkta ve hiçbir dinde böyle bir şey olamaz. Kardeşlerim bunlar inanın çok çok yanlış yola girmiş vaziyettler. Ne olacak sevgili Peygamberimizi miraçtan indirip kamyonete bindiren zihniyetten ne olur? Tv'de bu tür yayınlar yaptılar. Hz Cebrail biliyorsunuz dinimizde meleklere iman itikadidir. Şu lafa bak... Hz. Cebrail diyor parti kursa ona oy vermem diyor. Ya hz Cebrail işi gücü yok da gelip parti mi kuracak ya şu benzetmeye bak ya. Böyle saçmalık olabilir mi? Oy kullanmadım kullanmayacağım diyor ama arkasına takılanlara AK Parti'ye oy vermeyin ama kime verirseniz verin diyor. Bunu SMS ile yayın diyor. Rüyada da Peygamberimizi görmüşler o da twitleri bir kat arttırın demiş. Pensilvanya'daki zat da bunu onaylıyor. 

CHP DÜNE KADAR PENSİLVANYA'DAKİ ZATA DÜŞMANDI

İşte 30 Mart çok farklı bir seçim. Bu CHP daha düne kadar Pensilvanya'daki zata düşmanlık yapıyordu. Kılıçdaroğlu'nun hakkında verdiği soruşturma önergesi var. Şimdi yol arkadaşı oldular ya. Ses kayıtları görüntü kayıtları yoluyla alçakça saldırı yapıldı. Bunun üstüne biz gittik. Yarım saat içinde kaldırttık. Ama şimdi yol arkadaşı oldular maşallah. şimdi bunlar 3 kafadar. İktidarı milletten alıp eskiden olduğu gibi seçkinlere teslim etmek istiyorlar. Türkiye'yi holdingler medya faiz lobisi vaiz lobisi kan lobisi rant lobisi yönetsin istiyorlar. Eskisi gibi iddiasız ve sessiz olsun istiyorlar. Ama buna boyun eğmeyeceğiz. Bu ülkeyi artık millet yönetiyor millet. Siz yönetiyorsunuz. Yetki milletindir karar milletindir söz milletindir mühür milletindir millettedir. Ne yaparlarsa yapsınlar milletin iradesini çalamayacaklar. 30 Mart'ta büyükşehri AK Parti'ye vermek suretiyle modern bir Mersin inşa edeceğiz. 

Bir meydan bile yok ya bu Mersin'de. Biz böyle bir caddede mi miting yapmalıydık! 

ONLARIN ABLALARINA VE ABİLERİNE GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ

17 günümüz kaldı. Şimdi bu 17 günde ben hanım kardeşlerime diyorum ki kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Beyler gece gündüz dolaşmaya var mıyız? Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece... Onların ablaları varmış... Pensilvanya'nın ablaları varmış. Sizin kapınıza da geldiler mi? Gelemezler... Ama gelirlerse biz iktidarımızdan memnunuz deyin. Bizim ablalarımız burada... 30 Mart'ta gereken cevabı vereceğiz. Onların abileri varmış. Edebsizce terbiyesizce olmadık yalanlar uyduruyorlarmış. Zafer kardeşim için uydurdukları gibi. Güya biz milyarları götürmüşüm. Öyle diyor ya Kılıçdaroğlu. İsviçre'de 13 hesabım varmış. Ey Kılıçdaroğlu sende ne kadar şahsiyet varsa karakter varsa cibilliyetin düzgünse o hesaplar nerede bul çıkar getir o parayı beraber tahsil edelim sonra da bu paranın tamamını sana vereceğim. Ama hangi bankada nerede söyle... Bu kadar yalan olmaz ya. İnsan dürüst olacak. Aynen Pensilvanya'daki gibi bunlarda takiyye var yalan var iftira var fitne var fesat var. Aynı karakter aynı...

BUNLARIN BEDDUALARI TUTMAZ HİÇ MERAK ETMEYİN

Bakınız bu Kılıçdaroğlu akşam bir yalan sabah bir yalan söylüyor. Pensilvanya'daki zat beş ay önce başka beş ay sonra başka konuşuyor. Onun da böyle bir özelliği var. Beddua ile yola çıktı ya... Şimdi evlerde yurtlarda gece seansı yapıyorlar. Beddua seansları... Bunların bedduaları bana tutacakmış. Tutmaz tutmaz hiç merak etmeyin. Allah'ın izniyle sizin hayır dualarınız bunların beddualarını bumerang gibi kendine çevirecek. Çünkü bizim abdestimizden namazımızdan şüphemiz yok. 

FAİZ LOBİSİ VAİZ LOBİSİ....

Eski Türkiye'de faiz lobisi gerilim kaos vardı. Kan vardı gözyaşı vardı. Biz bunların tamamına dur dedik. Faiz lobisi değil millet kazanacak dedik. Gerilim değil kaos değil kardeşlik kazanacak dedik. Bakın bir yıldır terör nedeniyle yeni acılar yaşamıyoruz. Dün akşam en son Mardin'deydim. Yağmura rağmen sonuna kadar beklediler. Bir iki saat geciktim beklediler. Siirt de öyleydi. Belki izlediniz. Hamdolsun milletimin bu ilgisi bu seçimi farklı kılıyor. 

TAHRİKLERE ASLA ALDANMAYIN

Biz öldürmenin değil yaşatmanın mücadelesi içindeyiz. Biz kan dursun diye çırpınıyoruz. 40 binden fazla ölüme neden olan terör artık bitsin diyoruz. Birileri bunu sabote etmek istiyor. İnşallah buna fırsat vermeyeceğiz. Terör örgütüne yeniden silahlanın diyenler var. Bu kadar alçalanlar var. Şehirlerde sokak eylemlerini kışkırtmak isteyenler var. Bu girli oyunu görünüz. Asıl hedefin Türkiye olduğunu görmenizi istiyorum. Huzuru bozmak ekonomiyi yıpratmak için oynanan oyunu görmenizi istiyorum. 30 Mart'ta biz buradayız diyeceksiniz. Türkiye'ye yönelik saldırılara geçit vermeyeceksiniz. Sandıkta bu şer cephesine ders vereceksiniz ders. Asla ümitsiz olmayacağız. Boynunuzu yere eğmeyeceğiz. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara aldanmayacağız. Sabırlı olacağız. Soğuk kanlı olacağız. Biz birileri gibi sokaktan medet ummayacağız. Sandıkta hesap soracağız. İstismar ve esersizlik siyasetiyle değil hizmet ve eser siyasetiyle yürümeye devam edeceğiz. Her meselemizi hukuk ve demokrasi içinde çözeceğiz. Tahriklere asla aldanmayın 30 Mart'ta sandığa gidip tepkinizi gösterin. 

Kendine oy atamayan bu devleti nasıl yönetecek. Kendini idare edemeyenden bu milete idareci olmaz. Belediyecilik bizim işimiz bizim. 

www.istanbulhaber.com

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim