• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Erdoğan ailesi üniversite kuruyor

Başbakan Erdoğan'ın oğlu, kızı ve akrabalarının da üyeleri arasında bulunduğu bir vakıf, İstanbul'da İbn-i Haldun adıyla üniversite kuruyor.

Adını modern tarih yazımı ile sosyolojinin öncülerinden kabul edilen ve 14. yüzyılda Tunus'ta yaşayan ünlü düşünür İbn-i Haldun'dan alan üniversite, sadece eğitim ve sosyal bilimler alanında eğitim verecek. İstanbul'da kurulacak üniversite için yer arayışı sürerken, yasa tasarısı da Meclis'e sunuldu.

Yasa tasarısı Meclis'te

İbn-i Haldun Vakıf Üniversitesi'nin kuruluşunu öngören YÖK Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun Tasarısı dün TBMM'ye sunuldu. 2 maddelik kanun tasarısında, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından kurulacak olan vakıf üniversitesinde; Eğitim Bilimleri, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk, Siyasal Bilgiler, Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri fakülteleri bulunacağı hükmü yer aldı. Tasarının Meclis'te kabul edilerek yasalaşmasının ardından yeni üniversitenin tüzel kişiliği oluşacak.

Mahafazakar özelliği ile dikkat çeken TÜRGEV tarafından kurulacak üniversite yerleşkesi için İstanbul'da yer arandığı öğrenildi. TÜRGEV'in Yönetimi Kurulu Başkanı Erdoğan'ın yakın arkadaşları içinde yer alan Ahmet Ergün. Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Vakfın Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Başbakan'ın kızı Esra Albayrak ise vakfın sadece genel kurul üyesi. Vakfın genel kurul üyeleri arasında şu isimler de yer alıyor:

"Serhat Albayrak (Başbakan Erdoğan’ın damadının ağabeyi), Reyhan Uzuner (Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kayınvalidesi), Ziya İlgen (Başbakan Erdoğan’ın eniştesi), Şule Albayrak (Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak’ın eltisi), Bülent Turan (AKP İstanbul Milletvekili), Hasan Can (AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı), Mevlüt Uysal (AKP’li Başakşehir Belediye Başkanı), Mustafa Demir (AKP’li Fatih Belediye Başkanı), Mehmet Doğan Kubat (AKP İstanbul Milletvekili), Mustafa Ataş (AKP İstanbul Milletvekili), Yasemin Solmaz (Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen İşadamı Remzi Gür’ün kızı), Zeynep Feyza Eker Ayhan (Tarım Bakanı Mehdi Eker’in kızı).
Vakfın misyonu ile vizyonu şöyle tanımlanıyor:

*Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin maddi, manevi, kültürel, sanatsal, edebi, teknik, sosyal ve sportif alanlardaki eğitimine, öğretimine ve tekamülüne katkıda bulunmak, gençleri gelecekte üstlenecekleri görevlerin önemi konusunda bilinçlendirmek, yaşam ve eğitim kalitelerini yükseltmek, özgüvenlerini pekiştirmek, dünya gençliği arasında farkedilir duruma gelmelerini sağlamaktır.
*TÜRGEV'i eğitim ve kültür alanında uluslararası standartlarda kaliteli ve modern hizmet veren,uluslararası sivil toplum kuruluşları arasında etkili ve prestij sahibi olan bir kurum haline getirmektir.

Kız yurtları

Yeni üniversiteyi kuracak olan vakıf aynı zamanda şu kız yurtlarını da işletiyor:
Hayriye-Cemal Gülbaran Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Başakşehir Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Hüma Hatun Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Cerrahpaşa Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Hadımköy Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Hasanpaşa Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
Şule Yüksel Şenler Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu
İsminaz Şahin Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim