• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Erdoğan: 76 üniversitemizi 193’e, 25 havalimanını 57’ye çıkardık

Erdoğan: 76 üniversitemizi 193’e, 25 havalimanını 57’ye çıkardık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlerleyemiyorsanız gerilersiniz, rekabetin kuralı budur. Yola çıktığımızda ülkemizde 76 üniversite, 25 havalimanı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlerleyemiyorsanız gerilersiniz, rekabetin kuralı budur. Yola çıktığımızda ülkemizde 76 üniversite, 25 havalimanı vardı, bugün 81 ilimizde 193 üniversite var, 57 tanede havalimanı var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toplu açılış töreninin ardından Yozgat Bozok Üniversitesi Senatosu tarafından kendisine verilen İktisat Politikası Fahri Doktora ödül törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada eğitim alanında yapılan yatırım ve hizmetleri değerlendirdi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bozok Üniversitemizin yönetimine şahsımı bu fahri doktora unvanına layık gördükleri için özellikle teşekkür ediyorum. Üniversite yönetimi bir vizyon işidir. Bozok Üniversitesini Türkiye'nin ilk 20 ilk 10 üniversite arasına sokmak gibi bir hedefimiz yoksa bulunduğunuz yeri de muhafaza etmek mümkün değildir. Şayet ilerleyemiyorsanız gerilersiniz, rekabetin kuralı budur. Bugün ülkemizde 193 üniversite vardır. Bu yola çıkarken 76 üniversite ile çıktık. 76 üniversiteden sonra artış devam ederken bizim asıl hedefimiz şuydu. 76 üniversite ülkemizin neredeyse 3'te biri gibiydi. Fakat benim Muş'taki Hakkari'deki bir gencim acaba üniversiteye girmek istersek nasıl girecek? Ailesinin mali imkanları buna yeterlimi, gidip gelecek bu şartlar var mı? İstanbul'a, Ankara'ya nasıl gidip gelecek. Orada kalma imkanları var mı? Düşün bundan 20 yıl öncesini düşünün. Bizim üniversite öğrencilik yıllarımızı düşünüyorum, heyhat nerede? Mümkün değil. Ama şimdi artık Hakkari'deki öğrenci benim şehrimde üniversitem var diyor."

BİZ ÜNİVERSİTE İNŞA EDERKEN BÖLÜCÜLER CAM ÇERÇEVE İNDİRDİLER

Birçok ilde üniversite inşa edildiğini bundan rahatsız olan bölücü örgüt mensuplarının cam çerçeve indirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz üniversite inşa ederken bölücü terör örgütünün mensupları, o ayrımcılar o güzelim üniversitelerimizi maalesef taşlarla, sopalarla, cam çerçeve indirdiler. Sadece orada değil birçok yerlerde. Selahattin Eyyubi Havalimanı'nı yaptık. Hakkâri'deki düşünebiliyor muzunuz bu havalimanını havan toplarıyla tahrip ettiler. 4 tane müteahhit değişti orada. Havalimanını getiriyorsun Hakkari'ye orada kuruyorsun. İstanbul- Hakkari arasını bir saat 40 dakikaya indiriyorsun ama bunlar medeniyet insani olmak böyle bir anlayış yok ki. Orayı havan topuyla dövdüğü gibi müteahhit firmalarda oradan 4 kez kaçırdılar. Biz buna rağmen Hakkari Selahattin Eyyubi Havalanını bitirdik. 25 havalimanı varken şuanda 57 havalimanı var. Buraya ulaştık. Buraya bir azimle bir gayretle geldik. Bütün bu adımlar atılırken de 76 üniversite bu ülkeye yetmez, biz 81 ilimizin her iline en az birer tane üniversite yapacağız dedik ve 193 üniversiteyi 81 vilayetimize yaptık. Bugüne kadar fedakarlıkla başarıyla yürüttüğümüz bu mücadeleyi Allah'ın izniyle ilelebet devam ettirecek, bu toprakları kıyamete kadar vatanımız olarak muhafaza ve müdafaa edeceğiz." diye konuştu.

Cihan

Erdoğan: 76 üniversitemizi 193’e, 25 havalimanını 57’ye çıkardık

Erdoğan: 76 üniversitemizi 193’e, 25 havalimanını 57’ye çıkardık

Erdoğan: 76 üniversitemizi 193’e, 25 havalimanını 57’ye çıkardık

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim