• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan: 600 bin asker kaçağı var

600 bin asker kaçağı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu kişilerin yakalanıp teslim edilmesi lazım" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
"Askerlik suresiyle ilgili yaptığımız çalışma tamamlandı. Düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Birçok speküslasyonlar yapılıyor. Bütçe yılı ile orantılı olsun diye 1 Ocak diye düzenledik. 1 Ocak 2014ten geçerli olmak üzere muvazzaf askerlik suresini er ve erbaşlar için 15 aydan 12 aya indirmiş bulunyuoruz. Kısa dönem askerlik süresinde değişiklik yapmıyoruz. 600 bin civarında kaçak var. Bu kişilerin yakalanıp teslim edilmesi lazım.
 
Önümüzdeki salı günü çok önemli bir yıldönümünü idrak edecek, cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere cumhuriyete giden yolda emek vermiş herkesi rahmet ve minnetle yadediyorum.
 
Cumhuriyet bir zümrenin değildir, bu topraklar üzerinde yaşayan 76 milyonun tamamının cumhuriyetidir, hepimizin ortak değeridir. Bu ülkede özellikle yakın tarihte yapılan kutuplaştırmalar tamamen yapaydır.
 
Özellikle elitler on yıllar boyunca kendilerini cumhuriyetin yegane sahibi sanmış, diğerlerini küçümsemişlerdir. O elitlere o seçkinlere soruyorum? Allahaşkına sizi cumhuriyetin tek ve yegane sahibi yapan kimdir? Siz kimsiniz? Kendiniz dışındakilere parmak sallayarak kibir sergileme yetkisini kimden alıyorusunuz. Cumhuriyetin tapusu 76 milyon üzerine kayıtlıdır.
 
Hiçbir siyasi parti, 'Cumhuriyeti ben kurdum' bahanesine sığınarak, millete dayatmalarda bulunma hakkına sahip değildir. Zira bu ülkenin diğer siyasi partileri uzaydan gelmemiş, bu milletin bağrından çıkmıştır. Hiç kimse millete aptal, koyun, gayri mümeyyiz deme hakkına ve haddine sahip değildir. Zira bu millet uzaydan gelmemiş, burada doğmuş, bu Cumhuriyeti de bu millet kurmuştur. Hiçkimse farklı olanı dışlayamaz, asimile edemez. Batıdaki ne kadar bu cumhuriyetin sahibiyse doğudaki de o kadar bu cumhuriyetin sahibidir. Modern kadar muhafazakar, başı açık kadar başı örtülü de bu milletin sahibidir.
 
Elitlerin bu siyaseti sürdürmek için cumhuriyet karşıtlarına ihtiyaçları vardır. 'Cumhuriyet tehdit altında' 'Tehlikenin farkında mısınız' diyerek, cumhuriyet mitingleri düzenlenerek sanal bir gerilim yaratılmaya çalışılıyordu. Cumhuriyet cumhuriyet düşmanı olarak lanse edilenlerden değil, bizzat elitler nedeniyle derin yaralar almıştır. Beceriksizliklerini sanal düşmanlarla gizlediler. Nice ölümün altında işte bu ötekileştirme vardır.
 
Biz cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık. Bunu söyletince birileri bundan rahatsız oluyor. Ya yaptığımızı söylemeyecek miyiz? 'Yan gelip yatmakla cumhuriyetçi olunmaz' diyoruz niye rahatsız oluyorsunuz?
 
Yol vergisi, CHP'nin bu millete en ağır zulümlerden birisidir. Bu zulmü kaldıran Demokrat Parti olmuştur. Bunlar yol yapacağız diye insanlara kıydılar ve yol yapmadılar. Şimdi çıkmışlar milletvekilleriyle, milletvekili kisvesi altındaki militanlarıyla bizim yol inşaatlarımızda dozerlerin önüne geçiyor, ellerine taş alıp iş makinelerine, polislere saldırıyor. İşte onların zihniyeti bu. 'Yol yapmak için ağaç taşıyamazsınız' derler ama yol yapmak için insana kıymayı normal, meşru görürler.
 
Bizi diktatörlükle suçlayanlara, vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. Buyursunlar 30 Mart'ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler.
 
'Baraj indirilsin' diyorsun, peki nasıl bir şey istiyorsun? Bunların bir şey sunduğu yok. Biz de 3 tane alternatif sunuyoruz. Hangisini beğeniyorsanız gelin yapalım. Sesiniz çıkmıyorsa halden memnunsunuz demektir.
 
Eyy CHP sen kime dmeokrasi dersine veriyorsun? Sen önce karanlık tarihini oku.
 
AK Parti Hükümetleri döneminde Cumhuriyetimiz, cumhurla daha bir muhabbetle kuçaklaşırken, demokrasimiz güç kazanırken, devlet ile millet daha bir kaynaştı, daha bir yakınlaştı. Kendilerini cumhuriyetin yegane sahibi zanneden, diğer herkesi dışlayan, farklı olanı asimile etmeye
çalışan zihniyet artık tarihi bir yenilgi aldı.
 
Eline taş, molotof almakla devrim olmaz, o darbe olur. Sandıktan çıkan karara herkes boyun eğmek zorundadır.
 
Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir. Her attığımız adım bu devamın eseridir.
 
Marmaray adını verdiğimiz yüzyılın projesini 29 Ekim'de saat 15'te açılışını yapacağız. Asya ve Avrupa tekrar yeni bir zincirle bütünleşiyor.
 
Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Gelin bu oyunu beraber bozalım, bu ülkede bütün etnik unsurlar elele omuz omuza aydınlık yarınlara beraber koşalım. Sialahların susutuğu bir ortamdan birilerinin rahatsız olduğunu, bölgedeki yeni durumun birilerini rahatsız ettiğini görüyorum. Terör üzerinde Türkiye'de on yıllarca siyaset mühendisliği yapanların işsiz kaldığını görüyor, bunların terör örgütüne danışmanlık yaptığını biliyoruz. Biz bunlara uymayacağız.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim