• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Erdoğan: 30 Mart'tan sonra paralel yapıyı bitireceğiz

Erdoğan: 30 Mart'tan sonra paralel yapıyı bitireceğiz
Başbakan Erdoğan Almanya'da gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan, konuşmasında 30 Mart'tan sonra paralel yapı konusunda operasyon yapılacağı imasında bulunarak, "bu işi bitireceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan Alman gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, 30 Mart'ın bir dönüm noktası olacağını vurgulayarak, paralel yapı meselesini seçimden sonra somut bir şekilde çözeceğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:
 

30 MARTTAN SONRA PARALEL YAPIYI ÇÖZÜYORUZ

Şuanda yargıdaki paralel yapılanma ve güvenlik güçlerindeki paralel yapılanma ve diğer kurumlardaki yapılanma şu anda farklı bir sürecin içine girecektir. İşin en çirkin boyutu şudur. Şantaj telefon dinlemeleri ve ortam dinlemeleri ve görüntüleme ile bir çok yargı ve güvenlik mensupları tehdit altına alınmıştır. İşadamına hareket etme ya da bizim adımıza hareket et denilmiştir. Eğer etmezsen elimizde görüntüler var akıbetin kötü olur denilmiştir. Bunu bakanlara milletvekili arkadaşlarımıza da yaptılar. Böyle bir şeye asla müsaade edemeyiz. Bu iş çözüme kavuşacaktır. Bu işi çözüme de kavuşturuyoruz. 30 Mart dönüm noktası olacaktır. Açıkça ifade ediyorum. 

BAŞBAKANA VE AİLESİNE KÜFREDEN MEDYA TÜRKİYE'DE VAR

Başbakana ve ailesine her türlü hakareti yapan bir medya Türkiye'de var. Bütün aile bireylerine bakanların her türlü aile bireyine hakaret ve küfrü yapabilen bir medya Türkiye'de var. En çok içerde dediğiniz gazeteciler, Türkiye'de normal basın mensubu olanlar parmak sayılarını geçmez. Diğerleri terör örgütleriyle iltisaklıdır. Ya silah yakalatmıştır, ya eylem yapmıştır yahut terör örgütüyle iltisaklı olarak yakalanmıştır. Bunlar hep sizlere dezenformasyonla aktarılmıştşır. Brükselde de rakamlarıyla bunları açıkladı. Sarın basın kartı olanların sayısı 5-10 arasındadır. AB'nin bir çok ülkesinde biz basın mensuplarının bunların sayısının çok üstünde şu anda tutuklu olduğunu mahkum olduğunu biliyoruz. Bu noktalarda kaynağından incelersek daha isabetli olur. Kaynak da Adalet bakanlığımızdır. Bilgiyi oradan alın.

Muhabir: Bazen sınır tanımayan gazeteciler de kaynak olabilir Sayın Başbakan

Başbakan: Sınır tanımayan muhabirler gerçekten sınır tanımıyor. Sınır ne sınırıdır. Bu sınırın bir defa çalışması çok önemli. Sınırı da hukuk içinde yaparsanız bir anlamı var. Sınır tanımazlık hukuk dışı olursa bizim için geçerliliği yoktur. 

Muhabir: Tanımla ilgili bir sorun var belki. Hukuka uygunluk ne anlama gelir dediğimiz zaman.

SURİYE VE BM SORUNU

BM'nin geçici üyelerinin bir anlamı yok. Önemli olan daimi üyelerdir. Suriye'de bir insanlık trajedisi yaşanıyor ama Rusya ve Çİn BM'yi bloke ediyor. ŞU ana kadar alınan bir mesafe yok. Avrupa'ya Suriye'den mülteci alınması isteniyor. 30 bin Suriyeli için talep geliyor. 30 bin Suriyeliyi bile Avrupa kabul edemiyor. Ancak 18 bin Suriyeliyi alabiliriz diyor. Bizde ise şu anda 700 bin Suriyeli var. Şunu sormak benim hakkım değil mi? Ey Avrupa siz burada insani ve vicdani olarak böyle bir tabloyu hele hele 55 bin fotoğrafı gördükten sonra buradaki insanları kimyasal silahlara konvansiyonel silahlara varil bombalarına nasıl temsil edersiniz. Size düşen bir görev yok mu? Az önce saydığımız rakamlar kişi başına gelirlerin 40 bin avrolara ulaşan Avrupa'da bu insanları kabul etmemek vicdani midir? Bu konuda BMGK'nın attığı bir adım var mı? BMGK'nın adımı yok. Şu anda beş üyenin beşi de, cenevre1 de de cenevre2'de de durumu gördük.

ZALİM DİKTATÖR ESED BİR BATAKLIK, KURUTULMASI LAZIM

Netice alınmayacak gibi görünüyor. Herkes birbiriyle farklı çekişmelerin içinde. Önce bunları aşmamız lazım. Türkiye olarak bütün bu güçlükler içinde, İran'da da görüşmelerimiz oldu, önce terör örgütlerini temizleyelim dediler. Kendilerine dedim ki sivrisinek öldürmekle bataklığı kurutamazsınız. Bu bataklığın kuruması lazım. Zalim diktatör Beşşar Esed'dir bu bataklık. Bu alındıktan sonra burada hemen seçimlere gidilmesi lazım. Baas rejiminden kurtularak çok partili bir döneme geçilmesi lazım. Bir taraftan da oradaki örgütlerle ilgili mücadeleyi hep birlikte yapalım. BM olarak gereken müdahaleyi yapalım. Ne karar alınacaksa karar alalım. ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ve artı Almanya hep birlikte katkılarımızı sunalım ve ortak mücadeleye girelim. Halkın iradesi buraya egemen olsun: Esed giderse yerine kim gelecek diyorlar. Halk kimi isterse o gelecek. 

BÜYÜK OLAYLAR BÜYÜK LİDERLERİ DOĞURUR

Büyük olaylar büyük liderleri doğurur. Olaylar var ortada. Bu olaylar inanıyorum Suriye'de liderini doğurur, meydana çıkarır. Olaya böyle yaklaşmamız lazım. Süratle BMGK görevini yapmalı. Çünkü şu anda BMGK dünya barışına yönelik görevini ifa etmekten aciz duruma düşmüştür. 

ESED SORUNUNU ÇÖZELİM

Bizim görevimiz şahsım ve dışişleri bakanımız olarak, bölgedeki tüm ülkelerle ilişki halinde olmamız lazım. Fakat bizdeki kararlılığı diğer ülkelerde göremiyoruz. Mesela ben Rusya'nın devlet başkanı sayın Putin'le çok görüştü. Dışişleri bakanım sayın Lavrov'la çok görüştü. ABD'li yetkililerle, İranlılarla da görüşüldü. Davutoğlu hepsiyle görüştü. Fransa ve İngiltere ile de görüşüldü. Ama bakın kararlı duruş çok önemli. Kararlı durulmadıktan sonra bize düşen sadece bombalardan kaçan 700 bin Suriyeliye evimizi kapımızı açmaktır. Dolayısıyla ben sayın Putin'le görüştüğüm zaman ben Beşşar Esed'in avukatı değilim diyor. Değilseniz gereğini yapalım. Biz işi kovalıyoruz, temenni ederim ki atacağımız bir çok adımla olumlu bir neticeye ve bölge barışını yakalamaya muktedir oluruz. Kaynak:Rotahaber

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim