• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Erdoğan: 30 Mart'ta ya vesayet ya siyaset

Erdoğan: 30 Mart'ta ya vesayet ya siyaset
Başbakan Erdoğan 30 Mart yerel seçimleri dolayısıyla Ordu'da vatandaşlara seslendi. Başbakan Erdoğan, Ordu'nun büyükşehir olmasına 6 gün kaldığını söyledi.

 Erdoğan, geçmişte Ordu'da çok büyük yokluklar yaşandığını, yaşlıların yaşanan sıkıntıyı çok iyi bildiğini söyledi.
 
Erdoğan "CHP demek yokluk demek, CHP demek çöplük demek. Bugün hala koskoca İzmir'de modern çöp tesisi yok.  Şimdi Ordu'da bir değişim dönüşüm yapacağız. Ordu'yu çöpe mahkum edenlere güle güle diyoruz." dedi. 
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...
 
-Ordu 6 gün sonra büyükşehir belediyesine kavuşacak. Artık merkez belediyesi yok.
 
-CHP demek yokluk demektir. CHP demek susuzluk demektir, karanlık demektir. Onların belediyeciliğini bilirim. Gelirken helikopterden baktım ki denizle derenin kesiştiği yeri çöp mahalli olarak kullanıyor. Aman yarabbi! Yıllar yılı İzmir'i bunlar yönetti daha bir modern depolama yapamadılar. Şimdi de inşallah Ordu'de bir değişim yapacağız.   
 
-CHP birşey yapılmasını istemez. Üretmez bir şey üretilmesini de istemez. Oradan Türkiye'yi karıştırma çabası içindeler. Şimdi bu şer ittifakı 1960'ta olduğu gibi yalanla iftira ile Türkiye'yi durdurmaya çalışıyor. 
 
-Myanmar'dan, Libya'dan, Mısır'dan, Sudan'dan, Suriye'den, Mekke'den, Medine'den, Afganistan'dan dualar var, ey Pensilvanya. 
 
-Birileri bize Pensilvanya'dan beddua ediyor ama birileri de bize dua ediyor. Ey Pensilvanya senin bedduaların bize gelmez. Bizim meselemiz bayrak meselesi, vatan meselesi, millet meselesi. 30 Mart'ta çok önemli bir tercihte bulunacaksınız. Ya eski Türkiye ya da yeni Türkiye diyeceksiniz. 30 Mart'ta ya vesayet, ya kaset, ya montaj, şer ittifakı kazanacak ya da yeni Türkiye, millet kazanacak. 30 Mart'ta ya vesayet ya siyaset diyeceksiniz. Çetelerle demokrasi arasında bir tercih yapacaksınız. 
 
-Kılıçdaroğlu 5 yıldır genel başkan. 3 seçime girdi hep geride. Ya niye orayı meşgul ediyorsun? CHP'nin içinde senden başka yönetecek adam yok mu ya?
 
-Gençler Ordu'ya üniversiteyi kim kazandırdı? Bu CHP niye yapmadı daha önce?
 
-Buraya geldikleri zaman 'Ne yaptınız?' diye sorun.
 
-Sadece Ordu 2 bin 435 kişi kapasiteli 7 adet Yükseköğrenim yurdu açtık. Pensilvanya'nın yurtlarında kalan yavrularımız varsa çekip alın, dershanlerinde olan varsa çekip alın. Cumartesi Pazar ücretsiz takviye kursları vereceğiz. Bunlar aileleri böldüler. Çocukları anne-babaya itaat etmez hal getirdiler. Ablalar varmış gece beddua seansları yapıyorlar. Yanımıza geliyor kızlarımız. Diyorlar ki 'Başbakanım size beddua ettiriyorlar.'
 
-Bunları en çok rahatsız eden en biliyor musunuz? Siyer derslerinin verilmesi. 
 
-30 Mart Ahmet'in Mehmet'in seçilmesi olayı değil. 30 Mart milli iradeye saygı seçimi. Bunlar milli irade hırsızı bunlaa oy vermememiz lazım. 
 
-17 Aralık'ı bizi devirmek için yaptılar fakat başaramadılar. Bunlarda riyakarlık, yalan var, fitne var. 
 
-Ordu ve ilçelerini sağlık tesisleriyle donattık. 
 
-54 yıl önce planlanan ve sonra yılan hikayesine dönen sahil yolunu tamamlamak bize nasip oldu. Ordu ve köylerindeki içme suyu sorununu biz çözdük. 
 
-2007 yılında Ordu'yu doğalgaz'la tanıştırdık. Babalar siz çileyi çekmiyorsunuz anneler çekiyor. Bir oda ısınır diğer odalar soğuk. Şimdi doğalgazla bütün daire ısınıyor mu? Benim ordulu Fatma bacım Ayşe bacım modern bir yaşama layık değil mi? Niye onlaragetirmediniz ey CHP, MHP. Ama biz getirdik çünkü biz sizi seviyoruz. 2011 yılında Ordu Kültür Sanat Merkezi'ni açtık. Ordu'ya Karadeniz'de ilk olan bir botanik bahçesi kuruyoruz. Ama bunu biz merkezi yönetim olarak yapıyoruz istiyorum ki büyükşehirle beraber bunu güçlendirelim. Kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır Kılıçdaroğlu'nu Bahçeli'yi sevenler onunla haşrolunacak biz de bu meydanda olanlara haşrolunacağız. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim