• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoağan Bayraktar: Benim suçum yok, yasayı Meclis yaptı

Erdoağan Bayraktar: Benim suçum yok, yasayı Meclis yaptı
17 Aralık operasyonunun ardından bakanlıktan azledilen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, mesleğine sarıldı.

İMO meslekten uzaklaştırınca ‘çok da umurumda’ diyen Bayraktar, bakanlığı kaybedince mesleğine sarıldı. İMO’ya savunma gönderen Bayraktar, ‘Odaların yetkilerini tırpanlayan kanunu Meclis yaptı. Benim suçum yok. Mesleğim ve odamla gurur duyuyorum’ dedi.

17 Aralık operasyonunun ardından bakanlıktan azledilen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, mesleğine sarıldı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından meslekten 3 ay uzaklaştırılan Bayraktar, İMO’nun da bağlı olduğu Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Yüksek Onur Kurulu’na verdiği 14 sayfalık savunma ile cezasının kaldırılmasını istedi.

İMO, “TMMOB ve odaların gelir ve yetkilerini elinden alan torba yasa değişikliği” nedeniyle Bayraktar hakkında soruşturma başlatmıştı. Geçen aralık ayında tamamlan soruşturma sonucunda dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bir inşaat mühendisi olarak, 3 ay boyunca meslekten men cezası almıştı. Bayraktar, ise bu duruma “Çok da umurumdaydı, 1 hafta oturur ağlarım” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Ancak Bayraktar, daha sonra bu tutumunu değiştirerek, TMMOB Yüksek Onur Kurulu’na 14 sayfalık bir savunma gönderdi. Bayraktar, savunmasında, karara gerekçe olan iddialarhiçbirine katılmadığını vurgularken, sık sık “her türlü desteği vermekten imtina etmeyeceğim meslek odam” ifadelerini kullandı. Savunmasında, mesleğine ve odasına duyduğu sevgiyi anlatan Bayraktar, “Mesleğimi ve meslek odama üye olduğumu gururla söylüyorum. Meslek odama her türlü desteği vermekten imtina etmem. Verilen cezayı hak etmiyorum” dedi.

Bayraktar, TMMOB ve bağlı odaların özerkliğini ve gelirlerini tırpanlayan Torba Yasa’yla ilgili eleştirilere ise şöyle karşılık verdi: “Kanun tekliflerinin nasıl verileceği Anayasamızda ve Meclis içtüzüğünde açıkça belli olup milletvekillerinin iradesi ile tecelli etmiş bir kanunla ilgili şahsımın suçlanması anlaşılır bir durum değildir” dedi. Bayraktar’ın savunmasında, söz konusu torba kanunla ilgili sık sık “Meclis’in insiyatifi benim suçum yok” vurgusu yapması dikkat çekti. Ancak bu çabasına rağmen TMMOB, Bayraktar’ın “meslekten 3 ay men edilmesi” kararını onadı.

Demirel de cezalandırılmıştı 

İnşaat Mühendisleri Odası, eski Bakan Bayraktar’a kestiği cezanın benzerini 1970 yılında dönemin Başbakan Süleyman Demirel’e de kesmişti. Demirel döneminde çıkan bir yasa değişikliğiyle kamudaki mimar ve mühendislerin özlük hakları ellerinden alınmış, ücretlerinde büyük düşüşler olmuştu. İMO da bunun üzerine Demirel’e “meslekten ömür boyu men” cezası vermişti. Ancak Demirel, karara itiraz etmiş ve TMMOB Yüksek Onur Kurulu, Demirel’in savunmasını alarak cezayı iptal etmişti.

http://www.istanbulhaber.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim