• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Erdinç: "Çanakkale Eşsiz Bir Destandır”

Erdinç: "Çanakkale Eşsiz Bir Destandır”
AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde...

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladığını belirterek, "Çanakkale eşsiz bir destandır. Çanakkale'yi anlamayan Türkiye'yi asla anlayamaz" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, "Çanakkale Zaferi, bir etnik kökenin, bir ırkın, kavmin zaferi değildir. Bu zafer, Türkiye'nin Anadolu ve Trakya'nın olduğu kadar dünya üzerindeki tüm kardeş milletlerin, tüm kardeşlerimizin zaferidir. Bu büyük zafer karşısında İstanbul ne kadar sevindiyse Diyarbakır da o kadar sevinmiştir" ifadelerini kullandı.

Çanakkale ruhunu anlayamayanların milleti ve milliyeti de anlayamayacağını belirten Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, şöyle devam etti:

"Çanakkale'yi anlamayan Türkiye'yi asla anlayamaz. Çanakkale'deki dayanışmayı, azmi, fedakarlığı anlamayan bu ülkenin bu milletin kardeşliğini de anlayamaz. Biz millet olarak 1915'te burada adeta yeniden doğduk. Tarih sahnesinde yerimizi yeniden aldık. Millet ve milliyet şuurumuzu daha ileriye taşıyacağız. Buradaki şehitlerden dersler alarak kardeşliğimizi daha ileri seviyelere taşıyacağız. Dedelerimizden güç alarak güçlü bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Burada 101 yıl önce biz, millet olduk. Bir olduk. Beraber, birbirimize kardeş olduk. İnşallah ebediyen bu kardeşliğimizi muhafaza edecek, şehitlerimizin aziz emanetine sahip çıkacak. Bu emanetle hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz.

Bir milletin gururu, bir milletin kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 101'inci yıl dönümü, milletimize kutlu ve mübarek olsun. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan razı olsun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim