• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Erdemli’ye Tarım, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yapılacak

Erdemli’ye Tarım, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yapılacak
Mersin'in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçeye Tarım, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapacaklarını belirterek, proje hayata geçtiğinde...

Mersin'in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçeye Tarım, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapacaklarını belirterek, proje hayata geçtiğinde Erdemli ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Erdemli Belediyesi, ilçeye Erdemli Tarım, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Tollu, bu kapsamda projenin yapılacağı araziyi teknik ekiple birlikte gezerek, incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde tanıtım toplantısı düzenleyen Başkan Tollu, vatandaşlara projeyle ilgili bilgi verdi. Erdemli Kaymakamı Osman Taştan'ın da katıldığı toplantıda, Erdemli'de yaşam kalitesinin arttırılması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Tollu, bu kapsamda organize sanayi projesinin Erdemli için çok büyük bir kazanım olduğuna vurgu yaptı. Tollu, "Erdemli'nin ekonomik anlamda büyümesine büyük katkı sağlayacak olan organize sanayi bölgesi projesinin hayata geçirilmesi adına elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı, birlik ve beraberlik içinde el ele vererek Erdemli'yi güçlendirmeliyiz. Ama bu iş tek başına olmaz. Tüm siyasi parti yetkililerini Erdemli ortak paydasında birleşmeye davet ediyorum. Biz kentimizin 100 yıllık geleceğini düşünerek projeler üretiyoruz. Gelin bunu hep birlikte el ele vererek yapalım. Doğalgazın şehrimize getirilmesini de hızlandıracak olan bu projenin gerçekleşmesi, şehrimizin kalkınmasına büyük katkı yapacaktır. 500 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak organize sanayi Erdemli'mize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Erdemli Kaymakamı Taştan da Erdemli için böyle bir projeyi hayata geçiren Başkan Tollu ve ekibini kutlayarak, teşekkür etti. Bu projenin çok önemli olduğunun altını çizen Taştan, hayata geçirilmeden önce altyapısının son derece iyi hesaplanıp, tüm değerlendirmelerin, hesapların sağlam zeminlere oturtularak yapılmasının önemine dikkat çekti. Proje hayata geçtikten sonra bazı eksikliklerin yaşanmaması için bu konunun son derece önemli olduğunu vurgulayan Taştan, çalışmaların herkesçe de desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda daha sonra uzmanlar, katılımcılara projenin ayrıntılarını anlattılar. Projenin Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olduğunu belirten uzmanlar, Erdemli Tarım, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin turizmi engelleyecek hiçbir eksi tarafının olmadığını kaydettiler. Katılımcılar da görüşlerini paylaştılar.

Erdemli’ye Tarım, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yapılacak

Erdemli’ye Tarım, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim