• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Erdemli’de Belgeli Çocuk Bakıcıları Yetişiyor

Erdemli’de Belgeli Çocuk Bakıcıları Yetişiyor
Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü ile Kocahasanlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü işbirliğinde açılan "Evde Çocuk Bakımı"...

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü ile Kocahasanlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü işbirliğinde açılan "Evde Çocuk Bakımı" kursunda ortaya çıkan eserler sergilendi.

Sergide bir konuşma yapan Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Çiğdem Bozkurt öğreticiliğinde açılan 344 saatlik "Evde Çocuk Bakımı" kursuna katılan 18 kursiyeri emeklerinden dolayı kutladı. Okur, "Okullar Hayat Olsun projesi ile okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi, eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Evde çocuk bakımı kursunun önemine dair bilgilerde akataran Okur şunları kaydetti:

"Günümüzde hem annenin hem de babanın çalıştığı ailelerin en büyük sıkıntıları çocuklarına bakıcı bulma olduğu için bu alandaki eksikliği gidermek amacıyla kursumuzu açtık. Kursiyerlerimiz kreşlerde, rehabilitasyon merkezlerinde ve çocuğa ilişkin çalışma yürütülen pek çok alanda yardımcı eğitmen olabilme imkanına kavuşmuş olacaklardır. Anne ve babanın çalıştığı ortamda çocuk varsa bakıcılığa gerek duyuluyor. Buradan küçük çocuğu olup bakıcıya vermek zorunda kalan ailelere sesleniyorum, çocuğunuzu kime teslim ettiğinize dikkat edin. Çocuklarınız sizden fazla bakıcının yanında kalıyor. Onun kültürünü, ahlakını, davranışlarını model alacaktır. Bundan sonra belge almış bayanlara evlatlarımızı teslim etmeliyiz."

Kocahasanlı Anadolu Lisesi Müdürü Sait Kara ise, "Vatandaşların ve velilerin okulumuzla kaynaşmasını sağladık. Ben bu kursun açılmasında emeği geçen başta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur'a, kurs öğretmenimize ve kursiyerlere teşekkür ediyorum" dedi.

Erdemli’de Belgeli Çocuk Bakıcıları Yetişiyor

Erdemli’de Belgeli Çocuk Bakıcıları Yetişiyor

Erdemli’de Belgeli Çocuk Bakıcıları Yetişiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim