• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi ’Diyabet’e Dikkat Çekti

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi ’Diyabet’e Dikkat Çekti
Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Şamil Şensoy, Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek,...

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Şamil Şensoy, Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, hafta kapsamında özellikle "diyabete" dikkat çektiklerini söyledi.

Şensoy, "Diyabet sık görülen, kontrol altında tutulmazsa erken yaşta ölümlere ve engelliliğe yol açan, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Yaşam boyu izlem ve tedavi gerektirir" dedi.

Diyabetle ilgili detaylı bilgiler aktaran Şensoy, "Diyabet iyi kontrol edilemediğinde, vücuttaki tüm organlara zarar verebilmektedir. Bir yandan kan damarlarının yapısını bozarak göz, böbrek ve sinirleri etkilemekte, diğer yandan kalp hastalığı, inme nedeniyle de erken ölümlere neden olabilmektedir. Körlük, böbrek yetersizliği, bunama ve ayak sorunlarının en önemli nedenlerinden biridir. Kan şekerinin normal sınırlarda tutulması, komplikasyonların ortaya çıkmasını geciktirebileceği gibi aynı zamanda önleyebilir" diye konuştu.

Şensoy konuşmasında şunları da kaydetti;

"2008 yılında, dünyada tahminen 347 milyon diyabetli birey vardı ve yaygınlığı özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde artmakta idi. 2012 yılında, diyabet tüm dünyada1.5 milyon ölüme neden oldu ve bu ölümlerin yüzde 80'inden fazlası düşük ve orta gelirli ülkelere ait idi. 2030 yılında ise diyabetin tüm dünyada ölüm nedenlerinden 7. sıraya geleceği öngörülmektedir."

Öte yandan Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçede gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü hizmeti verildi. Verimli geçen çalışmaların sürdürüleceği kaydedildi.

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi ’Diyabet’e Dikkat Çekti

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi ’Diyabet’e Dikkat Çekti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim