• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Erdemli Gençlerden HKÜ’ye ’Enerji’ Ziyareti

Erdemli Gençlerden HKÜ’ye ’Enerji’ Ziyareti
Özel Erdem Koleji tarafından yürütülen "Karbon Ayak İzi" isimli proje kapsamında beşinci sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesini...

Özel Erdem Koleji tarafından yürütülen "Karbon Ayak İzi" isimli proje kapsamında beşinci sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesini (HKÜ) ziyaret ederek Güneş Enerji Santrali Ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri hakkında bilgi aldı.

Hasan kalyoncu Üniversitesi'ni ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlere Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) Uzmanı Mehmet Mete Yılmaz tarafından "Yenilenebilir Enerji Kaynakları", "Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu" hakkında sunum yapılarak, bilgiler verildi. HKÜ Güneş Enerji Santralinin tanıtımını da yapan Yılmaz, öğrencilerin, "tesisin çalışma prensibi, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin bu konudaki gelecek planları, sanayi ve toplum için verilen destekler" konularındaki sorularını cevapladı. KALİTTO sunumunun ardından, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ı ziyaret eden öğrenci ve öğretmenler "Karbon Ayak İzi" projesi hakkında bilgi verdi. Meraklı ve araştırmacı öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Bilimsel ve teknolojik başarıları hedefleyen toplumlar, çocuklarını en iyi şekilde eğitmeli ve onları doğru yönlendirmelidir. Üniversite-Sanayi-Toplum işbirliği kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi önemli bir misyonu yerine getirmekte ve yediden yetmişe toplumun tüm bireylerini yenilenebilir enerji kaynakları, enerji verimliliği ve tasarrufu gibi konularda bilinçlendirmektedir" dedi. Toplantıda HKÜ ve Özel Erdem Koleji işbirliği ile yenilenebilir enerji kaynakları ve çevrenin korunması alanlarında sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesi kararlaştırıldı.

HKÜ'DE GÜNEŞ ENERJİSİ

HKÜ, tüm dünyada yenilenebilir enerji kaynakları ile bu kaynaklardan biri olan güneş ışığını kullanarak elektrik enerjisi üreten fotovoltaik sistemler üzerine çalışmalarını başarılı olarak sürdürüyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu çatısında, "Sıfır emisyonlu kampüs" hedefi ile kurulan 196 kWp kapasiteli güneş enerji santrali ile bu güne 360.000 kWh elektrik enerjisi üreten HKÜ, üretilen bu enerji ile sağlanan tasarrufun yanı sıra 200 tonun üzerinde CO² salımının önüne geçti. HKÜ olarak karbon ayak izi küçültülürken, bu kapsamda 870 kWp kapasiteli güneş tarlası kurmakta olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi enerji tüketiminin büyük bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyor.

Erdemli Gençlerden HKÜ’ye ’Enerji’ Ziyareti

Erdemli Gençlerden HKÜ’ye ’Enerji’ Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim