• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Erdemli Belediyesi’nden Mevlit Kandili Özel Programı

Erdemli Belediyesi’nden Mevlit Kandili Özel Programı
Mersin'in Erdemli Belediyesi, bu yıl Mevlit Kandili dolayısıyla özel bir kutlama programı düzenledi.

Mersin'in Erdemli Belediyesi, bu yıl Mevlit Kandili dolayısıyla özel bir kutlama programı düzenledi. Yatsı namazını müteakip başlayan programda Kur-an-ı Kerim ve ilahiler okunup dualar edildi ve semazen gösterisi sergilendi.

Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından duaların edildiği programda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Hz. Muhammed'in doğum gününü ve Mevlit Kandili'ni kutladı. Tollu, "Yüce Mevlamıza ne kadar şükretsek, ne kadar hamdetsek azdır. Çünkü bizleri, insanların kıyamet gününde şefeatçisi olacak olan yüce bir peygambere ümmet eylemiştir ve O peygamberin tebliğ ettiği mükemmel bir dinin mensubu kılmıştır. O din ki, komşusu açken tok yatmayı yasaklamış, kardeşliği ve paylaşmayı emretmiştir. Bizler böyle yüce bir Peygamberin, böyle mükemmel bir dinin ve geleneğin mensuplarıyız elhamdülillah" dedi.

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Tollu, Erdemli'nin çok özel ve güzel bir memleket, insanlarının milli ve manevi hassasiyetlerinin ön planda yer aldığını ve bu özellikleri ile yaşanabilir bir yer olduğunu söyledi. Böylesi bir yere hizmet etmenin son derece mutluluk verici olduğunu kaydeden Tollu, bu yüzden Allah'a şükrettiğini vurguladı. Erdemli'nin her yönden hizmet eksiği olduğunun altını çizen Tollu, bugüne kadar hem fiziki hem kültürel hem de sosyal ve sanatsal hizmetlerle bu açığı büyük ölçüde kapattıklarını, bundan sonra da daha fazla çalışarak vatandaşları mutlu edeceklerini dile getirdi.

Mevlit Kandili programının kendileri için ayrı bir güzelliği olduğunu da ifade eden Tollu, programın genel anlamda ilk defa görücüye çıkan Kültür Merkezi'nde icra edilmesinin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirtti. Konuşmasında belediye olarak yaptıkları hizmetlerden satır başlarını vatandaşlarla paylaşan Tollu, özellikle de hizmet sunumunda insanları ayrıştırmadan sadece Allah rızasını gözeterek hizmet ettiklerini vurguladı.

Başkan Tollu'nun konuşmasının ardından programda aynı zamanda Mevlana'nın vuslat yıldönümü olması dolayısıyla Mevlana da anıldı. İlahi sanatçısı Ahmet Kemal Bacak'ın söylediği ilahiler ve semazen gösterisiyle devam eden programda, ünlü seslendirme sanatçısı ve hatip Muhammet Emin Kutlu, Mevlit Kandili ve Mevlana konulu sohbet icra etti. Program konuklara kandil simidi ve meyve suyu ikramının yapılmasıyla sona erdi.

Erdemli Belediyesi’nden Mevlit Kandili Özel Programı

Erdemli Belediyesi’nden Mevlit Kandili Özel Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim