• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Erdemli Belediyesi, İlçeyi Kliple Tanıtacak

Erdemli Belediyesi, İlçeyi Kliple Tanıtacak
Mersin'in Erdemli Belediyesi, ilçeyi tanıtmak için bir klip hazırlattı.

Mersin'in Erdemli Belediyesi, ilçeyi tanıtmak için bir klip hazırlattı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "İlçemizin turizm başta olmak üzere her açıdan gelişebilmesi için ulusal ve uluslararası alanda tanınması ve iyi bir yer edinmesi gerekiyor" dedi.

Erdemli Belediyesi, ilçeyi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Erdemli Belediyesi sponsorluğunda bir Erdemli türküsü bestelendi. Sanatçı Gürhan Ötün tarafından bestelenen türküye ayrıca Erdemli'de de bir klip çekildi.

Konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayan Ötün, Erdemli Belediye Başkanı Tollu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Erdemli'nin tanıtılması için her projeye destek olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Tollu, "Bir yandan şehrimizin fiziki problemlerini çözerken, diğer yandan da kültür sanat alanında projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz. İlçemizin turizm başta olmak üzere her açıdan gelişebilmesi için ulusal ve uluslararası alanda tanınması ve iyi bir yer edinmesi gerekiyor. Bunun için her türlü projeyi değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Şehir tiyatrosu, fotoğraf kursu ve sergisi düzenlenmesi gibi çalışmaların ardından köylerde ve sahil bandında gerçekleştirilen sinema günlerinin bunun en açık göstergesi olduğunu dile getiren Tollu, "Gürhan Ötün, alanında çok iyi çalışmaları olan bir sanatçıdır. Bu itibarla kendisinden Erdemli'nin öne çıkan özelliklerinin zikredildiği bir türkü bestelemesini istedik. Çalışmaları için kendisine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdemli'yi kültür ve sanat şehrine dönüştürmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Tollu, kültür merkezinin açılmasıyla birlikte artık önlerinde bir engel kalmadığını sözlerine ekledi.

Sanatçı Ötün de sadece kendisine değil, sanat alanında yapılan tüm çalışmalara destek verdiği için Başkan Tollu'ya teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim