• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Erdede: "Kadın Bir Eliyle Beşiği Sallarken, Diğeriyle Dünyayı Sallar"

Erdede: "Kadın Bir Eliyle Beşiği Sallarken, Diğeriyle Dünyayı Sallar"
AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede, kadın olmadan ailenin, aile olmadan da toplumun olamayacağını belirterek...

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede, kadın olmadan ailenin, aile olmadan da toplumun olamayacağını belirterek "Kadın bir eliyle çocuğunun beşiğini sallarken diğeriyle de dünyayı sallar" dedi.

AK Parti Adana Sosyal Politikalar Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında, Adana'daki konuk evlerindeki kalan kadınlara kahvaltı verildi. 55 kadının katıldığı kahvaltıya Adana Valisi Mustafa Büyük'ün eşi Emine Hayriye Büyük, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni'nin eşi Emine Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hamide Nurgül Kaya ile Parti Adana İl Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede eşlik etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıtan AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede, etkinliklerin yarın da devam edeceğini söyledi.

KADINLAR GÜNÜ MESAJI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir de mesaj yayımlayan İl Başkan Yardımcısı Sevda Erdede, "İslam dininin hükümlerine göre, kadın ve erkek arasında insan hakları bakımından hiçbir fark yoktur. İnanç özgürlüğü insanlar için temel hak olarak algılanmıştır. Kadın ve erkek aynı özden, aynı gaye için yaratılmış olup birbirinin tamamlayıcısıdırlar" dedi.

Kültürümüzde kadının yerinin son derece saygın, başarıya odaklanmış, ailenin ve toplumun vazgeçilmez temel unsuru olduğunu belirten İl Başkan Yardımcısı Sevda Erdede, "Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Kuşkusuz kadının nitelik bakımından güçlü olması, aileyi ve içinde bulunduğu toplumu daha yukarı çıkaracak ve yüceltecektir. Kadın olmadan aile, aile olmadan toplum olmaz. Toplumların gelişmişlik düzeyini görmek için kadının nerede olduğuna bakmak yeterlidir. Bu anlamda bizler güçlü bir geleceğe ve eşsiz bir mirasa sahibiz" şeklinde konuştu.

'HER ZAMAN BAŞ TACI'

"Kadını her zaman ve her zeminde baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız" diyen Başkan Yardımcısı Sevda Erdede, şunları söyledi:

"Bizler etnik, mezhepsel, dinsel, cinsel hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına hep karşı olduk. Kadın, hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanların tamamında pozitif ayrımcılıkla desteklenmelidir.

Anayasa'nın 10. Maddesi'ne "Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür" maddesi AK Parti Hükümeti tarafından eklendi. Eşitsizlik içeren cümleler anayasadan çıkarıldı, bayan çalışanlara tesettürü ile çalışabilme hakkı tanındı. Kadın istihdamı arttırıldı. Bayan çalışanların doğum izinleri uzatıldı. Çocuk başı verilen yardımlar ile ekonomik destek sağlanmaya çalışıldı. Evlilik öncesi eğitim programları ile ailenin ve dinamik nüfus sayısının korunmasına katkıda bulunuldu, başörtüsü nedeni ile üniversite kapılarından geri çevrilen öğrencilerimizin o günleri geride bırakıp, ülkemizin 81 ilindeki üniversiteler ve ortaöğretim kurumlarından dilediği eğitimi alabilme özgürlüğüne sahip olduğu günlere geldik.

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Yasası 2012'de AK Parti Hükümeti tarafından çıkarıldı. Sosyal yardımlar, şehit eş ve anneleri, engelli anneleri, bakıma muhtaç yaşlılar gibi her alanda AK Parti tarafından kadının omuzlarına binen yük bir nebze de olsa paylaşılmaya çalışıldı. Yeni proje ve çalışmalarla da devam edecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada eşitliğe, adalete, güvene, huzura ve barışa vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim