• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Erciyes'te yılbaşı hareketliliği

Erciyes'te yılbaşı hareketliliği
Kayserili turizmcilerin yüzü, yılbaşı nedeniyle otellerde yüzde 90'ları aşan doluluk oranı sayesinde gülüyor.

Kayserili turizmcilerin yüzü, yılbaşı nedeniyle otellerde yüzde 90'ları aşan doluluk oranı sayesinde gülüyor.

Erciyes Kayak Merkezi'nde 1.500 yatak kapasitesine ulaşan otellerin yılbaşı nedeniyle hazırladıkları 3 ve 4 günlük yılbaşı paketine ilgili büyük oldu. Oteller yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Kayak merkezindeki hareketlilik şehir merkezindeki otellere yansıdı ve doluluk oranları aynı seviyeye ulaştı. Öte yandan Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından internet üzerinde kayak merkezinin anlık görüntülerinin sunulduğu 30 ayrı kamera izlenme oranları ise rekor kırıyor. Kayak merkezine gelmek isteyenler buradan mekanik tesisleri, kayak pistlerini ve kayak pistlerinde kayak yapıldığını izleme imkanı buluyor.

Yılbaşı nedeniyle ülke genelinde kayak merkezlerine özellikle yerli turistler akın ediyor. Resmi tatil olan 1 Ocak tarihinin haftanın son mesai gün cumaya dek gelmesi turizm merkezlerini daha çok hareketlendirdi. Erciyes Kayak Merkezi'ndeki turizm işletmeleri, yılbaşı nedeniyle cuma günü başlayan ve iki günlük hafta sonu tatilini de fırsat bildi ve müşterilerine 3 ile 4 günlük tatil paketleri sattı. Paketi içeriğindeki hizmetlere göre değişen fiyatlar ise günlüğü 250 ile 500 lira arasında değişiyor. Kar yağışının yeni başladığı Erciyes Kayak Merkezi'nde, kayakseverler iki haftadır suni kar ile kayak yapma keyfi yaşıyor. Kayak pistlerinde suni kar üretimi sonrasında ezilmiş olarak kar kalınlığının 55 santimetreye ulaşması kayak imkanı sundu.

Yılbaşı tatilini Erciyes Kayak Merkezi'nde geçirmek için rezervasyon yaptıranların genelde İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Nevşehir, Konya ve Kayseri'ye gerek hava yoluyla gerekse karayoluyla ulaşımı kolay olan illerden gelen yerli turist sayısı oldukça fazla.

ERCİYES KAYAK MERKEZİ'NDEKİ 30 KAMERA TIKLANMA REKORU KIRIYOR

Erciyes Kayak Merkezi'ndeki mekanik tesisler ve birçok hizmetin verilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kayseri Erciyes A.Ş., kayakseverlere ilginç bir hizmet sunmaya başladı. Şirket, 7 ay önce kayak merkezindeki giriş kapılarına, kayak pistlerine, mekanik tesislerin bulunduğu bölgelere 30 kamera yerleştirdi. Bu kameralar aracılıyla insanların anlık gelişmeleri canlı olarak izlemesine imkanı sunulurken, yaz döneminde günlük kamera görüntülerini izleyen kişi sayısı 15 iken şimdilerde günlük binlerce kişi kayak merkezini kameralar aracılıyla takip ediyor.

Şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre, kameralar aracılıyla kayak merkezini izleyenlerin, merkezde kar durumunu, mekanik tesisler, kayak yapıldığına dair görüntüleri izliyor. İnternet üzerinden verilen kayak merkezinin canlı görüntülerinin, kayak merkezine ilgiyi artırdığını ve kayak meraklıların Erciyes'i tercih etmede etkili olduğu öğrenildi.

Turizmciler, yılbaşı nedeniyle yurtdışındaki kayak pistlerine giden yerli turist sayısının fazla olduğuna da dikkat çekerek, hem yerli turistlerin yurtdışına gitmelerini engelleme hem de yurtdışından yabancı turistlerin gelmesinde Erciyes Kayak Merkezi'nin etkili olduğuna işaret ediyor.

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ OTELLERDE DOLU

Kayseri şehir merkezindeki otellerde yılbaşı nedeniyle dolu. Oteller yılbaşı nedeniyle hazırladıkları tatil paketlerine büyük ilgi gösterildi. Kayak yapmak isteyenler içinde özel paketler hazırlayan oteller, şehir merkezinde kalanların günü birlikte Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşmaları, burada kayam yaparak yeniden şehir merkezine dönmelerine imkan sağlayan hizmetler sunuyor. Şehir merkezindeki 5 yıldızlı otellerin yılbaşı nedeniyle doluluk oranları da yüzde 90'lara ulaşmış durumda.

Erciyes'te yılbaşı hareketliliği

Erciyes'te yılbaşı hareketliliği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim