• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Erciyes’e Mart Ayında Kar Sürprizi

Erciyes’e Mart Ayında Kar Sürprizi
Yoğun kar yağışı, Erciyes'te sezonu Nisan ortasına kadar uzattı. Dün gece başlayan kar yağışı, Erciyes dağında, pistteki ezilmiş kar kalınlığını...

Yoğun kar yağışı, Erciyes'te sezonu Nisan ortasına kadar uzattı. Dün gece başlayan kar yağışı, Erciyes dağında, pistteki ezilmiş kar kalınlığını 60 santim üzerine çıkardı.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Mart ayındaki kar yağışının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi ve kayak sezonunun Nisan ayı ortalarına kadar uzadığını söyledi.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erciyes'te her zaman kar yağışını severiz, bekleriz, ümit ederiz, dua ederiz. Özellikle Mart aylarında tam güneşin yoğunlaştığı, pistlerimizin erimeye başladığı dönemde kar yağışı bizim için önemli bir pansuman oluyor. Bildiğiniz gibi geçen sene birazcık havanın ısınmasıyla birlikte bazı açılmalar olmuştu. Ama bu yıl hiçbir pisti kapatmadık. İnsanlar kayarken bembeyaz, sağlıklı, güzel bir zemin olsun istiyor. Dolayısıyla dünkü kar yağışı pistlerimizin açık alanları için güzel bir onarım sağladı ve şu an pistlerimiz ocak, şubat ayındaki gibi bir duruma geldi. Tabi ki, bütün yağışlar bizim sezonumuzun uzamasında etkili oluyor. Geçen yıl sezonu Mart ve Nisan kar yağışları yoğun olduğu için Mayıs'a kadar uzatabilmiştik. Bu da Erciyes tarihi için bir rekordu. Bu yıl da Nisan ayının ilk haftasını geçmeyi ümit ediyoruz ki, son yağışlar bizim umduğumuz gibi gideceğini gösteriyor."

Ezilmiş kar kalınlığının son yağışla birlikte 60 santim üzerine çıktığını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, şunarı söyledi: "Bu konuda bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Dağlarda kar kalınlığı diye bir ölçü yoktur. Çünkü bütün dağlarda bazı yerlerde hiç kar yoktur, bazı yerlerde neredeyse iki metreye varan kar kalınlığı söz konusudur. Dolayısıyla asıl olan kayak pistleri için ezilmiş kar kalınlığı. Erciyes'te şu an Hacılar'da, Tekir'de, Develi Kapı'da yer yer 60-70 santimi bulan pistlerimiz var. Her ne kadar bahar gelmiş ve Mart ayı tüm hakimiyeti kurmuş olsa da dağ üzerinde, biz kar kalınlığımızı korumaya devam ediyoruz. Kayakçıların da kayak yaparken duyduğu o keyfini daha da artıracak güzel pistlere sahibiz. Kayak sezonu Erciyes'te hâlâ devam ediyor."

Erciyes’e Mart Ayında Kar Sürprizi

Erciyes’e Mart Ayında Kar Sürprizi

Erciyes’e Mart Ayında Kar Sürprizi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim