• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Erciyes Üniversitesi’nde yeni rektör görevi devraldı

Erciyes Üniversitesi’nde yeni rektör görevi devraldı
Erciyes Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimi sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından atama yapıldı.

Erciyes Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimi sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından atama yapıldı. Rektörlük seçimini kazanan Prof. Dr. Muhammed Güven, Erciyes Üniversitesi'nin yeni rektörü oldu ve görevi devraldı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde; Erciyes Üniversitesi'nin Vekil Rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Hamza Çakır, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven'e yeni görevinde başarılar diledi. Çakır, şunları kaydetti: "Değerli meslektaşımız Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Üniversitemize Rektör olarak atanmıştır. Yedi ay bu hizmeti biz yaptık, şimdi bayrağı değerli hocama devrediyoruz. İnşallah çok daha büyük hizmetleri Erciyes Üniversitemize yapacaktır, bundan eminiz. Bundan sonraki süreçte kendisine başarılar diliyorum. Bize bir görev düşecek olursa her zaman rektörümüzün yanındayız. Erciyes Üniversitesi yedi aylık süre içerisinde bir seçim süreci geçirdi. Çok demokratik bir süreçti. Bu seçim saygı çerçevesinde yürütüldü ve bir kişi atanacaktı bu da Sayın Prof. Dr. Muhammet Güven hocam oldu, Cumhurbaşkanımız böyle takdir ettiler. Kendilerine yeni görevinde başarılar diliyorum."

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise yaptığı açıklamada, "Prof. Dr. Hamza Çakır hocam sağ olsun, yedi aylık süreç içerisinde üniversitemizi seçime götürecek şekilde idare etti. Seçimin huzurlu ve Erciyes Üniversitesi'ne yakışır bir şekilde geçmesinde katkıları oldu. Bu süreç içerisinde verdiği hizmetten dolayı kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven eski dönem rektör yardımcılarına da hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Rektör yardımcıları da Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven'e yeni görevlerinde başarılar diledi.

Prof. Dr. Muhammet Güven, burada basın mensuplarına yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Yaklaşık yedi ay önce "Rektör Adaylarını Belirleme Seçimi'ne aday olmam ile başlayan süreç; önce değerli öğretim üyelerimizin teveccühü, daha sonra Yükseköğretim Kurulu Üyeleri'nin güveni ve nihayetinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle sonuçlanmıştır. Bu süreçte emeği geçen ve destek veren herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sürecin Erciyes Üniversitesi'ne yakışır şekilde sürdürülmesine katkıda bulunan tüm aday arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Allah'ın takdiri ile atanmış olduğum bu görevde emeğimi esirgemeyeceği ve bana tevdi edilen göreve layık olmaya çalışacağımı bilmenizi isterim. Erciyes Üniversitesi, dinamikleriyle küresel ölçekte atılımlar yapabilme ve üniversitelerimiz için örnek olabilme özelliklerine sahip nadir üniversitelerimizdendir. Temel hedefimiz üniversitemizi erken dönemde küresel çapta yarışabilen, orta dönemde "Makarr-ı Ulema" sıfatına yakışır biçimde uluslararası niteliklerde bilim insanlarını barındıran, ileri dönemde de evrensel bilgi üreten ve dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olacak ülkemizi bilimsel ve teknolojik olarak destekleyen bir üniversite haline getirmektir. Bu hedefe ulaşabilmek ancak huzurlu bir ortamdan geçmektedir. Kökenini nereden alırsa alsın gerek ülkemizin gerekse şehir ve üniversitemizin huzur, birlik ve dirliğine zarar verecek her unsur ile mücadele edeceğiz. Huzuruyla örnek olan ve bunu şehrimizin dokusuna da yansıtan Erciyes Üniversitesi'nin bu ortamının devamı için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Bugün tarafıma tevdi edilen bu görevde en büyük yardımcım ve desteğim sizler olacaksınız. Birlikte daha ileriye gidebilmek ümidiyle hepinize saygılarımı sunuyorum."

Devir teslim töreni, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven'in seçim süreci ve sonuçları hakkında değerlendirmede bulunması ve tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

Erciyes Üniversitesi’nde yeni rektör görevi devraldı

Erciyes Üniversitesi’nde yeni rektör görevi devraldı

Erciyes Üniversitesi’nde yeni rektör görevi devraldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim