• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Erciyes Üniversitesi’nde ‘Katılım Ekonomisi’ Konferansı

Erciyes Üniversitesi’nde ‘Katılım Ekonomisi’ Konferansı
Erciyes Üniversitesi'nde "Katılım Ekonomisi" konulu konferans veren Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, "Güçlü olmamız için dışarıdaki...

Erciyes Üniversitesi'nde "Katılım Ekonomisi" konulu konferans veren Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, "Güçlü olmamız için dışarıdaki herhangi bir ülkeye ya da batıya benzememiz gerekmez." dedi.

Erciyes Üniversitesi Türk -İslam Medeniyeti Kulübü tarafından "Katılım Ekonomisi" konulu konferans düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacısı Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, Türkiye'nin ekonomik yönden nasıl gelişmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Hazıroğlu, " Güçlü olmamız için dışarıdaki her hangi bir ülkeye ya da batıya benzememiz gerekmez. Bizim dinimiz, kültürümüz, tarihimiz onlardan farklı olduğu gibi; bizde de Fatih'ler, Kanuni'ler, Selahattin Eyyubi'ler var. Tarihte bütün kahramanlar bizim kahramanlarımız ama onların verdiği mücadelenin arkasına sığınarak asla var olamayız. İslam dünyasının ve Türkiye'nin önündeki en büyük engel budur. Bunu da aşmanın yolu kendimiz olmaktan geçer. Tarihten tabi ki ders alacağız, ama tarihi insanların arkasına sığınarak değil. Bugünkü mücadeleyi bugünkü insanların vermesiyle aşacağız. Bu çağın insanına söz söyleme konusunda zayıf kalıyoruz. İnsana, topluma ve dünyaya dair sözlerimizin olması gerekiyor. Bunun başına da İslam koyarak çözemeyiz. Mesela ekonomi İslam ekonomisi, banka İslam Bankası, toplum İslam toplumu. Bu çok büyük bir kolaycılık ve kopyacılıktır. İslam medeniyeti ve toplumunun bugüne denk gelen özünü yakalayarak büyük bir tefekküre ve beyine ihtiyacımız var." İfadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi’nde ‘Katılım Ekonomisi’ Konferansı

Erciyes Üniversitesi’nde ‘Katılım Ekonomisi’ Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim