• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’den Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’den Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, Çanakkale Deniz...

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, Çanakkale Deniz Savaşının Milletimizin bağımsızlık destanının en büyük zaferi olduğunu söyledi.

Rektör Güven, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğü kendisine ilke edinmiş Milletimiz, hiçbir zaman başka ülkelerin himayesinde yaşamamış ve bundan sonra da yaşamayacaktır. Bu yıl 101. yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi, ülkemizin bağımsızlık azminin dünyaya haykırılış mücadelesidir. Asker ve silah teçhizatı bakımından kendisinden kat kat güçlü ve dünyanın dört bir tarafından ülkemizi işgale gelen düşmana; "Çanakkale Geçilmez" dedirtmesini bilen bir milletin yazdığı şanlı tarihtir Çanakkale Deniz Zaferi. Ardahan'dan Edirne'ye, Sinop'tan Hatay'a, Türkiye'nin dört bir yanından vatan evlatlarının canını seve seve ülkesi için feda ettiği bir destandır Çanakkale Deniz Zaferi. İmkânsızı başaran Seyit onbaşıların, anaların vatana kurban verdiği kınalı Hasanların, kendi gömleğiyle düşman askerinin yarasını temizleyerek dünyaya insanlık dersi veren Mehmetçiğin bir öyküsüdür Çanakkale Deniz Zaferi. Düşman gemilerini yok etmek için gözlerini seve seve feda eden kahraman neferlerin komutanlarını duygudan ağlattığı bir destandır Çanakkale Deniz Zaferi.

Şehitlerimizin tertemiz kanı ile sulanan bu vatan topraklarında kahramanlık öykülerini yazmaya devam etsek; ne sayfalara, ne kitaplara, ne de ciltlere sığar. Çünkü hepimiz biliriz ki; kahraman bir milletin, kahraman evlatlarıyız. Mevzu bahis vatan olunca canımızın da hiç bir değeri yoktur. Bu vatan için, bu topraklar için seve seve feda etmesini de biliriz.

Çirkin emellerinden bir türlü vazgeçmeyen, türlü türlü oyunlar tezgâhlayarak bu güzel vatanı bölmeye çalışan dış mihraklar ve ülkemizdeki taşeronları şunu iyi bilsinler ki; bu ülke, bu millet, tarih boyunca nasıl dimdik ayakta kalmasını bildiyse, bundan sonra da ayakta kalmasını bilmeye devam edecektir.

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.

Yüce Yaradan, tüm şehitlerimizin mekânını cennet eylesin…"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim