• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Erciyes Üniversitesi Enfeksiyon Günleri Başladı

Erciyes Üniversitesi Enfeksiyon Günleri Başladı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Türkiye'de hastane enfeksiyonlarının önemli bir problem olduğunu, nüfus artışının söz konusu enfeksiyon riskini tetiklediğini söyledi.

Erciyes Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hastane Enfeksiyonu Günleri, kentteki bir otelin toplantı salonunda başladı. Sağlık Bakanlığı ve Dezenfeksiyon, Antisepsi, Sterilizasyon Derneği (DAS) Başkanı Prof. Dr. Murat Günaydın'ın konuşmacı olarak katıldığı, "Hastanelerde Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Uygulamaları" başlıklı toplantı öncesinde konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Türkiye'de hastane enfeksiyonlarının önemli bir problem olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE GELİŞMİŞ ÜLKELERLE GELİŞMEKTE OLANLAR ARASINDA

Türkiye'nin, hastane enfeksiyonları konusunda, dünya sıralamasında ortalarda yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Emine Alp Meşe, "Türkiye gelişmekte olan bir ülke. Diğer gelişmiş olan ülkelere göre Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülkelerde hastane enfeksiyonları önemli bir problem. Türkiye sıralamada ortalarda yer alıyor. Bizden Doğu'ya doğru gidildikçe hastane enfeksiyonu riski artıyor. Gelişmiş ülkelerde bu oranlar daha düşük." diye konuştu.

ANTİBİYOTİK DİRENCİ ENFEKSİYON RİSKİNİ ARTIRIYOR

2000'li yıllardan itibaren, DAS'ın kurulması ve Sağlık Bakanlığı'nın çalışmaları ile ilgili konuda bir takım gelişmeler olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Emine Alp Meşe, "Bunlarla birlikte önemli gelişmeler olduysa da, şu anda Türkiye'nin de dünyanın da en önemli problemi antibiyotiğe dirençli mikroorganizmalar. Aynı zamanda şu anda yeni bir antibiyotik geliştirilmesi beklenmiyor, o nedenle artık neredeyse antibiyotiksiz bir döneme doğru ilerliyoruz. O nedenle hastane enfeksiyonları çok önemli." dedi.

HASTANE, HEKİM VE HEMŞİRE SAYISI ARTIRILMALI

Ülke nüfusundaki artışına bağlı olarak hastanelerdeki iş yükündeki artışın enfeksiyon riskini artıracağına vurgu yapan Prof. Dr. Alp Emine Alp Meşe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda en önemli problem personel ve özellikle hemşire sayılarındaki yetersizlik. Bunun yanı sıra hasta popülasyonu arttıkça mutlaka hastane enfeksiyonların da artış görülecektir. Bu nedenle hastane ve hekim sayısı ile özellikle hemşire sayısının artırılması, hastanelerin fiziki koşullarının iyileştirilmesi çözüm yollarındandır."

Erciyes Üniversitesi Enfeksiyon Günleri Başladı

Erciyes Üniversitesi Enfeksiyon Günleri Başladı

Erciyes Üniversitesi Enfeksiyon Günleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim