• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Erciyes Teknopark Girişimcilere İlham Kaynağı Olacak

Erciyes Teknopark Girişimcilere İlham Kaynağı Olacak
Erciyes Teknopark'ta, girişimci adaylarının başarılı işletmelere dönüşümü için yürütülen Sera Kuluçka Programı kapsamında "İlham Kaynakları...

Erciyes Teknopark'ta, girişimci adaylarının başarılı işletmelere dönüşümü için yürütülen Sera Kuluçka Programı kapsamında "İlham Kaynakları Eğitimi" düzenlendi.

Sera Kuluçka Programının, başarılı girişimciler yetiştirmeyi amaçlayan özgün bir kuluçka programı olduğunu söyleyen Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Yazlık, "Sera Kuluçka Programı Pre Sera, Sera, After Sera ve Pro Sera olmak üzere dört aşamadan oluşmaktadır. Girişimci adayları, Sera Kuluçka Merkezi'nde her türlü donanıma sahip ofis alanlarında çalışabilir ve süreç boyunca Sera Kuluçka Merkezi'ndeki eğitim, mentörlük gibi ayrıcalıklı hizmetlerin tamamından ücretsiz olarak faydalanabilir." dedi.

TÜRKİYE'NİN EN DİNAMİK KULUÇKA PROGRAMI

Pre Sera aşamasının henüz iş fikrine sahip olmayan girişimci adayları için tasarlandığını belirten Genel Müdürü Bilgin Yazlık, ilham, fikir ve doğrulama alt aşamalarını içeren programla ilgili şunları söyledi:

"Bu kapsam doğrultusunda bugün girişimcilere İlhan Kaynakları Eğitimi düzenledik. Eğitim kapsamında girişimci adaylarının kolay iş fikirleri üretebilmeleri için teknolojik kaynakları, TÜBİTAK çağrılarını, akademisyenlerin tezlerini ve yatırım almış start-up programlarını anlattık. Amacımız henüz iş fikrine sahip olmayan girişimci adaylarının sunacağımız ilham kaynakları sayesinde ilgi alanına ve yeteneklerine uygun teknolojik iş fikri üretebilmesine yardımcı olmaktır. Diğer basamaklarda yer alan eğitimlerle ve tarafımızdan sunulan ücretsiz mentör desteği ile de fikrin ticari ve teknik açıdan doğrulanıp, hayata geçirilmesi için ilk adımın atılmasını sağlamaktır."

Genel Müdür Bilgin Yazlık, Sera Kuluçka Programı kapsamında 80 girişimciye eğitim verdiklerini ve Sera Kuluçka'da girişimciliğe adım atmak isteyen herkese ücretsiz eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim