• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erciyes Dünyaya Tanıtılacak

Erciyes Dünyaya Tanıtılacak
FIS Snowboard Dünya Kupası'na ev sahipliği yaparak dünyanın en büyük organizasyonlarından birisini olumsuz hava şartlarına rağmen başarıyla gerçekleştiren...

FIS Snowboard Dünya Kupası'na ev sahipliği yaparak dünyanın en büyük organizasyonlarından birisini olumsuz hava şartlarına rağmen başarıyla gerçekleştiren Erciyes, tüm otoritelerden takdir topladı. Şampiyona sonrası Kültür ve Turizm Bakanı ile Ekonomi Bakanı'na Erciyes ile ilgili sunumlar yapıldı. Erciyes'e her iki Bakan da destek verdi ve Erciyes'in uluslararası anlamda tanıtılmasına katkı sunulacağı belirtildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ev sahipliği yaptıkları dünya şampiyonasının daha büyük organizasyonlar için referans niteliğinde olduğunu söyledi.

Erciyes'te düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası'nın ödül töreni sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'a Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı tarafından sunum yapıldı. Erciyes Master Planı çerçevesinde yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Cıngı, uzunluğu 100 kilometreyi aşan pistlerin mekanik tesislerle birbirlerine bağlantılı olduğunu belirtti. Cıngı, "Dünyanın en yakın dağı" sloganına uygun olarak Erciyes'in ulaşım kolaylığından da bahsetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Erciyes'teki mekanik tesislerin dünyanın en iyi tesisleri olduğunu söyledi. Erciyes'te dünya şampiyonası düzenlenmesinin önemine de vurgu yapan Başkan Mustafa Çelik, bu tür şampiyonaların daha büyük şampiyonalar için referans niteliğinde olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'DE İLK KAYAK AKADEMİSİ KAYSERİ'DE KURULACAK

Bakanlar Ünal ve Elitaş'a Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar tarafından da bır sunum yapıldı. Kayak sporunun bölgesel kalkınmayı sağlayan tek spor olduğunu ifade eden Yarar, Türkiye'de ilk kayak akademisini Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kayseri'de kuracaklarını ve bu akademide sporcu yetiştireceklerini söyledi.

Sunumların ardından FIS Snowboard Dünya Şampiyonası'na sponsor olarak destek veren kuruluşların yöneticilerine plaket verildi. Plaket töreni sırasında dünya şampiyonası nedeniyle yüz milyonlarca insanın Erciyes'i izlediğini ifade eden Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kayak Federasyonu Başkanımız ile sponsor firmalara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Erciyes'i dünyaya tanıtmak için hep birlikte gayret edeceğiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da daha önce yaptığı açıklamada Bakanlık olarak kış turizmi açısından Erciyes'i çok önemsediklerini belirtmiş ve Erciyes'in uluslararası alanda tanıtılmasının önemine vurgu yapmıştı.

Erciyes Dünyaya Tanıtılacak

Erciyes Dünyaya Tanıtılacak

Erciyes Dünyaya Tanıtılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim