• BIST 9548.09
  • Altın 2489.856
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.5447
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Erciş ve Muradiye’de ABD protestosu

Erciş ve Muradiye’de ABD protestosu
VAN (İHA) – Van'ın Erciş ve Muradiye ilçelerinde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

VAN (İHA) – Van'ın Erciş ve Muradiye ilçelerinde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

Muradiye çarşı merkezinde Cuma namazı sonrası protesto yürüyüşü yapan vatandaşlar, ABD Başkanı ve İsrail'i lanetleyerek cihat çağrısı yaptı. Açıklamalarda bulunan Ekrem Çelik isimli vatandaş, Cumhurbaşkanından cihat emrini vermesini beklediğini belirterek, "Müslümanlar cihat etmeyene kadar bu kafirler rahat durmayacaklar" dedi.

Kalabalık adına konuşan Yunus Yiğit ise, "Bu çirkin karar; Filistin'i ve bütün bölgeyi ateşe atmak demektir. Ancak bu karar uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler kararını toptan ve açıkça bir ihlalidir. Kudüs İslam'ındır, İslam'ın kalacaktır. Düşmanlar hiç sevinmesin, Kudüs sonsuza dek İslam aleminin başkentidir. Kudüs asla İsrail'in başkenti olamaz, bu böyle biline" dedi.

ABD Başkanı Trump'ın işgal altındaki Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanımasına Van'ın Erciş ilçesindeki vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Erciş Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından cuma namazı sonrası düzenlenen telin açıklamasında İsrail ve ABD protesto edildi. Vanyolu Cami önünde toplanan vatandaşlar, alınan kararın İslam ümmetinin kalbine vurulmuş bir hançer olduğunu belirttiler. Erciş Sivil İnisiyatifi adına açıklamalarda bulunan Yüksel Zorlu, ABD'nin ve İsrail'in bu kararını asla kabul etmediklerini söyledi. Ortadoğu'daki kargaşadan ve İslam devletlerinin içine düştüğü zillet halinden faydalanan ABD'nin, 1995 yılında yasallaştırdığı bu kararını hayata geçirmeye çalıştırdığını belirten Zorlu, "Alınan bu karar geçersiz ve gayrı meşrudur. Bu, uluslararası kanunlar ile kayıt altına alınan Filistin halkının haklarını ihlal eden ve barış imkanını tamamen ortadan kaldıran bir girişimdir. Başta İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği olmak üzere Müslüman ülkelerin bu hadise karşısında seslerini yükseltmeleri, ABD ve işgalci İsrail'e karşı yaptırımlar uygulaması gerekmektedir. Bu hadiseye sessiz kalmak tüm Müslümanlar için bir vebal olarak yeter. Cumhurbaşkanımızın "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. İsrail'le diplomatik ilişkilerimizi koparmaya kadar gidebiliriz" çıkışının arkasında olduğumuzu ve işgalci İsrail ve ABD'ye karşı atılacak her türlü adımı destekleyeceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atılmasıyla açıklama sona erdi.

Erciş ve Muradiye’de ABD protestosu

Erciş ve Muradiye’de ABD protestosu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim