• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Ercan Kesal: 'Nasipse Adayız' isimli kitabım film yapılacak

Ercan Kesal: 'Nasipse Adayız' isimli kitabım film yapılacak
Anadolu'da yıllarca doktorluk yaptıktan sonra Nuri Bilge Ceylan'ın "Uzak" filmiyle oyunculuğa adım atan Ercan Kesal, son çıkan "Nasipse Adayız" isimli kitabının...

Anadolu'da yıllarca doktorluk yaptıktan sonra Nuri Bilge Ceylan'ın "Uzak" filmiyle oyunculuğa adım atan Ercan Kesal, son çıkan "Nasipse Adayız" isimli kitabının film yapılacağını, çekimlere Kasım 2016 yılında başlanacağını ve 2017 yılında filmin vizyona girebileceğini söyledi.

Kesal, Bursa Sanatmahal'de düzenlenen, "Nasipse Adayız" isimli kitabının imza gününde, Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Doktorluk ve oyunculuğun yanına edebiyatın kendisi için önemine işaret eden Kesal, kendisini öncelikle "edebiyatçı" olarak gördüğünü söyledi. Kesal, edebiyatı önemini şöyle anlattı: "Birçok işimin yanına yazmayı koyuyorum. Hatta yazmanın, okumanın, yani edebiyatın, benim bütün yaptığım işleri çekip çeviren, bütün yaptığım işleri koşturan, bunları birbirine teğelleyen bir şey olduğunu biliyorum ben. Bunu fark ettikten sonra edebiyata olan sevgim, kelimelerle olan ilişkim zaten çok daha fazla kıymetlendi."

"İYİ BİR EDEBİYATÇI OLABİLİRSEM İYİ BİR HEKİM OLABİLİRİM"

Edebiyatın diğer meslek erbapları üzerindeki etkiye dikkat çeken Kesal, şunları dile getirdi: "Mesela iyi bir edebiyatçı olabilirsem ancak iyi bir hekim olabileceğimi fark ettim. Bu yüzden bir yerde söylüyorum, potansiyel hasta olabileceğimiz için, hayatımızın bir yerinde hekimlerle hemhal olacağımız için şimdiden uyarıyorum sizi, dahiliyeci filan lazım olursa Turgut Uyar okumuş bir dahiliyeciye muayene olmaya çalışın. Apandis olursanız ameliyat filan olmanız gerekirse çaktırmadan sorun cerraha, Çehov okumuş mu? Mesela Çehov okumuş bir cerrahın bıçağı ile okumamış bir cerrahın bıçağı birbirine benzemez. İyi bir cerrahtır belki ama Çehov okumadığı için, Çehov okumuş bir hekim kadar vicdanlı olmaz, sizinle iyi konuşmaz. Sizin acınızı çok da fazla içselleştiremeyebilir. Türkü seven bir jinekologla konuşmak, türkü sevmeyen bir jinekologla konuşmaktan sanki farklı."

"UZMANLAŞMA TEHLİKESİ"

Modern hayatın insanı yaptığı işlerle ilgili uzmanlaşma tehlikesinin içine soktuğuna dikkat çeken Kesal, "Sizler hayatın içinde bir şeyin bir noktasıyla ilgilenmekle mükellef kılınıyorsunuz. Ondan sonrada hiçbir şey üzerine düşünmek beklenmiyor sizden. Bu çok tehlikeli bir şey. Sizin için tehlikeli bu, onlar için değil. Onlar dediğim bizatihi kapitalizmdir. Kim, nerede bunlar, nasıl bir şey? Biz bunları hak eden bir toplumuyuz? Üzgünüm ama böyle bir şey. Bu yapının içinde hala vicdan üretmeye, akıl üretmeye devam edeceğiz."

"NASİPSE ADAYIZ" FİLM OLUYOR

Ercan Kesal, son kitabı "Nasipse Adayız'da toplum ve siyaset konusunu irdelediğini belirterek, kitabın film yapılacağı müjdesini de verdi. Çekimlere Kasım 2016 yılında başlanacağını ve 2017 yılında filmin vizyona girebileceğini ifade etti. Kesal, söyleşinin sonunda kitaplarını da imzaladı.

ERCAN KESAL KİMDİR?

Ercan Kesal, 1959 yılında Mersin Avanos'da dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. Keskin Devlet Hastanesi, Bala ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği yaptı. Daha sonra özel hastane sektörüne girdi. Nuri Bilge Ceylan'ın "Uzak" isimli filmiyle oyunculuğa adım attı. "Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'la birlikte yazdığı senaryo, 2011 yılında Asia Pacific Screen Ödülleri'nde "En İyi Senaryo" dalında ödüle aday gösterildi.

Ercan Kesal: 'Nasipse Adayız' isimli kitabım film yapılacak

Ercan Kesal: 'Nasipse Adayız' isimli kitabım film yapılacak

Ercan Kesal: 'Nasipse Adayız' isimli kitabım film yapılacak

Ercan Kesal: 'Nasipse Adayız' isimli kitabım film yapılacak

Ercan Kesal: 'Nasipse Adayız' isimli kitabım film yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim