• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Erbil Türkmenleri Yavuzaslan İle Bir Araya Geldi

Erbil Türkmenleri Yavuzaslan İle Bir Araya Geldi
Nevruz Kutlamaları kapsamında Erbil'den İstanbul'a gelen ve aralarında çoğunluğu Erbilli, 30 kişilik gençlik grubu İstanbul'daki Türkmen hemşehrileri...

Nevruz Kutlamaları kapsamında Erbil'den İstanbul'a gelen ve aralarında çoğunluğu Erbilli, 30 kişilik gençlik grubu İstanbul'daki Türkmen hemşehrileri ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği Genel başkanı Güngör Yavuzaslan ile bir araya geldi.

24 Mart 2016 tarihinde Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ITKYD) Genel Merkezi tarafından teknede düzenlenen yemekte ağırlanan Türkmeneli Öğrenci ve Gençlik Birliği (TÖGB) Erbil Kolu heyeti ve beraberindeki gençler İstanbul Boğazı'nın tadını çıkardı. ITKYD gençlik oluşumu Türkmeneli Fikir Kulübü (TFK) üyesi gençler de iki gün boyunca gruba eşlik ederek İstanbul tanıtımında ve etkinliklerde yardımcı oldu.

Konuk heyet, Derneğin genel merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda Dernek Genel Başkanı Mehmet Tütüncü, Başkan Yardımcısı Diyar Erbil ile yönetim kurulu üyeleri, Türkmen Basın Derneği Başkanı Kemal Beyatlı, Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, TFK Başkanı Gönül Silav ve kulübün diğer üyeleri ile bir araya geldi.

Heyet sorumluları, İstanbul'daki Türkmenler ile buluşmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yöneticilerle yapılan gündem değerlendirmesi ve gençliğin sorunları ile beklentileri hakkındaki fikir alışverişinin ardından Erbil'den gelen gençlik heyeti ile TFK üyeleri arasında bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede Türkmen okullarında öğretmen eksikliğinin önemine değinen konuk heyet üyeleri, bu yüzden Türkmen okullarına olan ilginin azaldığını ve bu sorunun aşılabilmesi için Türkiye'de eğitimini tamamlayan gençlerin Türkmeneli'nde hizmet etmelerinin vicdani bir yükümlülük olduğunu dile getirdi. Toplantıda ayrıca bölgedeki bazı eksiklerin tamamlanması amacıyla TÖGB Erbil Kolu ve TFK'nın ortak projeler ile işbirliği içerisinde hareket edeceği vurgulandı.

Aynı gün Tazehurmatu'ya yapılan kimyasal saldırıyı kınama amacıyla Türkmeneli Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen basın açıklaması ve protesto eylemine katılan konuk heyet daha sonra ITKYD tarafından düzenlenen Altunköprü Katliamını anma toplantısı ve paneline katıldı.

Toplantı sonrasında akşam yemeğinde ağırlanan konuk heyet üyeleri, hemşehrileri ile tanışmanın ve bir arada olmanın mutluluğunu ifade etmenin yanı sıra bundan sonra Türkmen meselesi için ortak çalışma içerisinde hareket edeceklerini belirttiler. Yapılan sohbetin ardından Erbil heyeti, İstanbul grubu ile yakın gelecekte işbirliği yapma temennisi ile veda etti.

Erbil Türkmenleri Yavuzaslan İle Bir Araya Geldi

Erbil Türkmenleri Yavuzaslan İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim