• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Erbakan Gümüşhane’de Anıldı

Erbakan Gümüşhane’de Anıldı
Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümetinin Başbakanı ve Milli Görüş hareketinin lideri Prof.D

Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümetinin Başbakanı ve Milli Görüş hareketinin lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5.yıldönümünde, "Erbakan Haftası" etkinlikleri kapsamında Gümüşhane'de anıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Saadet Partisi İl Başkanı Akın Demir, Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Fetullah Erbaş, AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, AGD üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Şube Başkanı Şenel, Erbakan'ın ülkenin maddi kalkınmasıyla birlikte, "önce ahlak ve maneviyat" düsturuyla manen kalkınmanın öncüsü olarak tarihe kayıt düştüğünü söyledi.

Erbakan demenin "Camilere ve gönüllere hapis edilmiş İslamı hür bir seda ile meydanlarda haykıran adam" demek olduğunu ifade eden Şenel, "Erbakan demek dünya emperyalizmine kafa tutup, meclis kürsüsünde "Banane Amerika'dan" diyebilmektir. Erbakan demek hak olmayan bir davada zirve olmaktansa hak davasında zerre olmayı tercih etmek demektir. Bu münasebetle tüm geçmişlerimizi ve Erbakan Hocamızı ve yakında kaybettiğimiz nur cemaatinin iki büyüğünü de rahmetle burada yad edelim. Programa katıldığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.

"Erbakan Demek" adlı sinevizyon gösteriminin ardından "Necmettin Erbakan ve Güncel Meseleler" konulu konferans Erbakan'ın yıllarca birlikte çalıştığı, Van Belediye Başkanlığı yapmış, Refah Partisi eski Van Milletvekili ve SP GİK üyesi Fethullah Erbaş tarafından gerçekleştirildi.

Erbakan'ın rüzgar gibi gelip geçmediğini, bir sel gibi akıp geçmediğini, sicim sicim gibi ince yağan bir yağmur gibi olduğunu kaydeden Erbaş, "Herkes ondan faydalandı. Hem manen hem madden bize önder oldu, Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

PROTESTOYA GİTTİ PARTİYE KAYIT OLDU

Kendisinin üniversite yıllarında sol görüşe mensup olduğunu, Erbakan'la onu protesto etmek için katıldıkları bir toplantıda tanıştıklarını kaydeden Erbaş, "Erbakan'ı protesto etmek için konferansına katıldığını sözlerine ekleyen Erbaş, " Ben konferansta ön tarafta oturuyorum, arkadaşlarımda arka sıralarda oturuyor. Ben slogan atınca arkadaşlarımda beni destekleyecekler. Gazetelere haber verdik yapacağımız eylemi. Hoca konuşmasına başladı bende sloganı atmak için kendimi ayarlıyorum, baktım ki hoca benim içimde ne varsa onları söylüyor. Hoca emperyalizme karşı. Amerika'ya karşı, ülkeyi bölenlere karşı. Hoca milletimizi ekmeğe muhtaç edenlere karşı. Öyle bir konuşma yapıyor ki aklım başımdan gitti. Biz daha sonra partinin teşkilatına giderek partiye kayıt yaptırdık" diye konuştu.

"ALLAH ONU TÜRKİYE'YE İÇİN BİR NİMET OLARAK GÖNDERMİŞTİ"

Erbakan'ın yüksek bir hitabet gücüne sahip olduğunu aktaran Erbaş, "Onu dinleyerek ikna olmayanını görmedim. Can kulağıyla ve kalp gözüyle Erbakan'ı dinleyip Türkiye'ye reçete yazamayanlara yuh olsun. Müthiş bir insandı. Cenabı Allah onu Türkiye'ye için bir nimet olarak göndermişti. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

Konferansın ardından program şehitler ve Erbakan için dualar edilmesiyle son buldu.

Erbakan Gümüşhane’de Anıldı

Erbakan Gümüşhane’de Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim