• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Eps Yöntemiyle Kalp Sağlığına Kavuştu

Eps Yöntemiyle Kalp Sağlığına Kavuştu
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde ilk kez yapılan elektrofizyolojik çalışma (EPS) işlemiyle kalbinde ritim bozukluğu olan hasta...

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde ilk kez yapılan elektrofizyolojik çalışma (EPS) işlemiyle kalbinde ritim bozukluğu olan hasta Hakkı Karaoğlu sağlığına kavuştu.

EPS ve katater ablasyonu yönteminin kalp ritim bozukluklarında ilaçların etkili olmadığı ya da hastanın ömür boyu ilaç kullanmak istemediği durumlarda uygulandığını belirten Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Can Yontar, bu yöntemle ritim bozukluklarının tedavisinde başarı oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu söyledi. Hastanın 1 saat civarında süren işlem sonrası, ertesi gün taburcu edilebildiğini belirten Yontar, hastanın birkaç gün içerisinde normal hayatına döndüğünü ifade etti.

"3 YAŞINDA BİR ÇOCUĞA DA 90 YAŞINDA BİRİNE DE UYGULANABİLİR"

Yapılan işlem hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Can Yontar, EPS'de tıpkı anjio işleminde olduğu gibi hastanın kasığındaki bir toplardamardan girilerek, kalbin içine gönderilen kablo - kateter yardımıyla ritim bozukluğuna yol açan anomalileri ve hasarlı dokuları tespit ettiklerini ifade etti. Yontar, hastalıklı dokunun yerinin tespiti sonrası radyofrekans yöntemiyle bu dokunun yok edilerek ritim bozukluğunun kalıcı tedavisinin sağlandığını söyledi. İşlem sırasında çoğunlukla hastanın uyanık olduğunu ve işlemin hastayla konuşarak gerçekleştirildiğini dile getiren Yontar, bu nedenle endişe ya da korku duyulacak bir süreç olmadığını kaydetti. İşlemde herhangi bir yaş sınırlaması olmadığını ifade eden Yontar, 3 yaşında bir çocuğa da 90 yaşında birine de EPS'nin uygulanabileceğini açıkladı.

Hasta, Hakkı Karaoğlu'na da bu tedavi yöntemini uyguladıklarını ifade eden Doç. Dr. Yontar, hastada başarılı bir şekilde işlem sonrası sonuç aldıklarını, hastanın bir günlük kısa bir kontrol tedavisinden sonra taburcu edildiğini ve normal hayatına döndüğünü söyledi.

Eps Yöntemiyle Kalp Sağlığına Kavuştu

Eps Yöntemiyle Kalp Sağlığına Kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim