• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Epilepsi hastası müdür ana sınıfı öğretmeni olarak atandı

Epilepsi hastası müdür ana sınıfı öğretmeni olarak atandı
Adana'da Akdeniz Anaokulu'nda müdürlük yapan Deniz Cerit görevinden alınıp öğretmen olarak atanan müdürlerden biri.

Adana'da Akdeniz Anaokulu'nda müdürlük yapan Deniz Cerit görevinden alınıp öğretmen olarak atanan müdürlerden biri. Epilepsi hastası olan ve zaman zaman sara nöbetleri geçiren Cerit, açtığı davayı kazanmasına rağmen görevine iade edilmeyip Portakal Çiçeği Anaokulu'na öğretmen olarak görevlendirildi.

DERSTE NÖBET GEÇİRİP, KASILIP, TİTREYEREK YERE DÜŞER VE AĞZINDAN KÖPÜK GELİRSE ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİSİ NE OLUR?

Yeni okulunda 4-5 yaşındaki çocikların derslerine girmesi gereken Cerit'in en büyük endişesi ise öğrencilerin karşısında epilepsi nöbeti geçirmesi. Nöbet esnasında kasılıp titreyerek yere düşen ve ağzından köpükler gelen Cerit, bu durumun öğrencilerin karşısında olmasının onlarda travma oluşturabileceğinden endişe ediyor.

Durumu Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine anlatmak için büyük çaba gösteren Cerit, bütün ısrarına rağmen Milli Eğitim Müdürü ile görüştürülmediğini aktardı. Milli Eğitim yetkililerinin Cerit'e, "Bayılsan da, nöbet geçirsen de, düşsen de sınıfa gireceksin!" denildiği iddia edildi. Bayılmasının hem kendi hem de öğrencilerinin psikolojisini olumsuz etkileyeceğini düşünen Cerit'in, açtığı davayı kazanmasına rağmen bir ilçedeki başka bir okula müdür yardımcısı olarak atanmaya bile razı. 9 yıllık idarecilik hayatında çok sayıda başarı, taktir ve teşekkür belgesi bulunan Cerit'e, müdürlük özelliklerine haiz olmadığı için talebinin yerine getirilmediği iddia edildi.

'YANDAŞ SENDİKAYA ÜYE OLMAYAN TÜM OKUL MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINDI'

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolğun, Milli Eğitim Temel Kanunu'nun değişmesiyle beraber okul müdürleri ve müdür yardımcılarının çok sıkıntılı bir süreç yaşamaya başladığını söyledi. Bu süreç sonucunda hükümete yakın yandaş sendika tarafında olmayan tüm okul müdürlerinin görevden alındığını hatırlatan Dolğun, kazanılan davalara rağmen müdürlerin görevlerine iade edilmediğini belirtti. Bu süreçte müdürlerin ekonomik kayıplarının yanında psikolojilerinin de bozulduğunu vurgulayan Selahattin Dolğun, anaokulu müdürlüğü yaparken öğretmen olarak atanan Deniz Cerit'in de bunlardan biri olduğunu vurguladı.

Deniz Cerit'in de bu süreçte okul müdürlüğü görevinden alındığını ifade eden Dolğun, "Cerit, bunun üzerine yargıya gitti, mahkeme de "görevden haksız alındı" diye sonuç bildirdi. Maalesef Adana Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz görevine iade etmedi. Bu sonuçtan sonra Deniz Hanım'ın rahatsızlığı vardı ve nüksetti. Epilepsi hastası. Raporuyla da bu tescilli. Okul müdürlüğü yapmış bir hanımefendi daha sonra öğretmenliğe döndü, hastalığı nüksetti. Bu arkadaşımız sınıfta öğrencilere ders anlatırken rahatsızlansa, düşse, öğrencilerin psikolojisini ve öğretmenimizin yaşadığı ızdırabı kamuoyunun takdirine sunuyoruz." dedi.

'DENİZ CERİT'İN YAŞADIĞI SIKINTILARI DİĞER MÜDÜRLERİN YAŞAMASINI İSTEMİYORUZ'

Bu süreçte Deniz Cerit gibi arkadaşlarının psikolojilerinin bozulduğunun, hastalandıklarının altını çizen Dolğun, "Bunun vebalini kaldıramazsınız. Yargı kararlarını uygulayın, arkadaşlarımızın tekrar okul müdürlüğüne dönmesinin yolunu açın. Zaten Danıştay Dava İdari Kurulu da, en üst mahkeme, bir karar verdi, "Okul müdürlerini değerlendirdiniz ve görevden aldınız ama yanlış yaptığınız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve şube müdürlerinin değerlendirmesinde 6 ay çalışmadıkları için bunu hukuka aykırı buluyorum ve hukuken uygun değildir" diyerek bir yol gösterdi valilik ve milli eğitim müdürlüklerine. Yani 6 ay yanında çalışmayanlara siz puan veremezsiniz, bunları tekrar göreve iade edilmesini sağlayın dediler. Maalesef Deniz Hanım gibi 200'e yakın okul müdürümüz görevlerine iade edilmedi. Deniz Cerit hanımefendinin yaşadığı sıkıntıları diğer okul müdürlerinin yaşamasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim