• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Epidural Enjeksiyon İle Bel Fıtığı Tedavisi

Epidural Enjeksiyon İle Bel Fıtığı Tedavisi
Zaman zaman yaşanan bel ağrıların nedeni bel fıtığı olabilir. Bu ağrılar çoğu zaman hareket etmenizi, oturup kalkmanızı veya günlük rutininizi yapmanıza engel olmaktadır.

Yapılan yanlış hareketler veya zorlamalar bel de ortaya çıkan ağrıların artmasına neden olabilir. Bu nedenle ağrılardan şikayetçi olanların uzman doktora danışmaları gerekir. Fıtık sorunu olanların bu konuda yardım almaları ağrıların şiddetinin azalmasına yardımcı olur. Başlangıç aşamasında zorlayan bu rahatsızlık tedaviler ile kişinin rahat bir yaşam sürmesi sağlanabilir. Bel kısmında bulunan omur kemiklerinin arasında disk denilen kıkırdaklar bulunmaktadır. Bu disk yapısı gereği amortisör görevi yaptığından omurganın darbelere karşı korunmasında etkilidir. Disklerde yapının bozulması ve dışarı doğru taşması halinde bel de fıtıklaşma durumu söz konusu olur. Bu durumlarda yapılması gereken öncelikli olarak bel fıtığı tedavisi olup, artık ülkemizde ileri düzeyde yapılan epidural enjeksiyon sayesinde, hastalıktan daha hızlı bir şekilde kurtulmuş olacaksınız. Bel fıtığı tedavisi konusunda daha detaylı bilgi için: http://marmaraagrimerkezi.com.tr/bel-fitigi-tedavisi/ bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Bel Fıtığı Tedavisinde Mucize Başladı

Belinde devam eden ağrıların oluşması durumunda doktora giden hastalara yapılacak olan MR çekimleri ile bu bölgede fıtıklaşma olup olmadığı kontrol edilir. Başlangıç aşamasında olan hastalar için ilaç tedavisi veya epidural enjeksiyon seçeneği kullanılarak bel fıtığı tedavisi uygulanabilir. Bu yöntemler hastaların ağrılarını azaltmak amacı ile yapılır. İlerleyen dönemlerde lazer ile yakma işlemi de yapılması fıtığın küçülmesine yardımcı olur. Bu tedavi seçenekleri belirli süreler için hastaların rahatlamasına ve yaşamlarını normal şekilde devam ettirmelerini sağlarken ilerleyen dönemlerde mutlaka ameliyat yapılması gerekir. Fıtığı olanların spora ağırlık vermesi bu konuda etkili sonuçlar alınmasını sağlayabilir. Bel fıtığının getirdiği olumsuz etkilerden bıktıysanız bel fıtığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Bel fıtığında yapılan tedaviler etkili sonuçlar verdiğinde çoğunlukla bel fıtığı ameliyatı kaçınılmaz olmaktadır. Tedavilere cevap vermeyen hastalarda ve acil durum oluşması halinde ameliyatın yapılması hastanın rahatlamasına ve günlük rutini zorlanmadan yapmasına yardımcı olur. Bazı durumlarda yeniden tekrarlayan fıtık nedeni ile ameliyatın tekrarlanması da gerekebilir. Günümüzde halen kullanılan mikrodiskektomi en yaygın bel fıtığı ameliyatı olarak başarılı sonuç alınmasını sağlamaktadır.

 

Ameliyat yaklaşık olarak 1 saat kadar sürdüğünden hasta anestezinin etkisinde yaşananların hatırlamaz. Operasyonun ardından hastaların 1 gün hastanede kontrol altında kalması gerekir. Ardından taburcu edilerek iyileşme sürecini bu şekilde evinde tamamlaması sağlanır. Hastanın yapılan operasyon sonrasında dikkatli olması ve zorlayıcı hareketlerden kaçınması gerekmektedir. Bel fıtığı ameliyatı Marmara Ağrı Merkezi tarafından uzmanlık ile yapılabilir ve bel fıtığı hastaları rahata erişebilir.

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim