• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Enkazdan Modern Binaya

Enkazdan Modern Binaya
Halen CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Seyit Torun'un Ordu Belediye Başkanlığı'nın son yılında hizmete açtığı ancak otomobil dışında hiçbir araç...

Halen CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Seyit Torun'un Ordu Belediye Başkanlığı'nın son yılında hizmete açtığı ancak otomobil dışında hiçbir araç giremediği için Ordulular tarafından "Özürlü otopark" olarak isimlendirilen bina, Altınordu Belediyesi'nin çalışmaları sonunda modern bir belediye binası haline getirildi.

CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un belediye Başkanlığı döneminde "Büyük Yatırım" sloganları ile 17 Mayıs 2011 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından temeli atılan ve 7 Aralık 2013 tarihinde hizmete açılan "Ordu Yeni Mahalle Katlı Otoparkı'nın bir süre sonra sadece otomobillere hizmet verebileceği, minibüs ve yüksek tonajlı araçların giremeyeceği ortaya çıktı. Açıldığı günden bu yana hiçbir zaman yüzde 100 oranında dolmayan, inşaat tekniği oldukça bozuk, çatısı akan ve sıvaları dökülmüş olarak bekletilen katlı otopark halk arasında "Özürlü otopark" olarak anıldı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Ordu'nun Büyükşehir olmasıyla birlikte Ordu Belediyesi'nin yerine kurulan Altınordu Belediyesi için yeni hizmet binası ihtiyacı ortaya çıkınca, katlı otoparkın yeni bir düzenleme ile hizmet binasına çevrilmesi öngörüldü. Altınordu Belediye Meclisi'nin bu teklifi kabul etmesiyle birlikte 2015 yıl başında başlayan inşaat çalışmaları bitti. İnşaatın bitmesiyle birlikte ortaya modern yeni bir belediye binası çıktı.

TAM DONANIMLI BELEDİYE BİNASI

AK Partili Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, eski otoparkın revize edilmesiyle birlikte yeni hizmet binasına kavuştuklarını belirtti. Yeni hizmet binasının 17 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Tekintaş, "Yeni binamızı kompleks şeklinde tasarladık. Yeni binamız 6 kattan oluşuyor. Zemin Katta 200 araçlık otopark bulunuyor. Ayrıca zemin katta 90 adet iş yeri olacak. Altınordu ilçesinin en büyük arşiv deposunun da yer alacağı Belediye binamızda 58 bin dosyalık arşiv sistemi yer alıyor. Halk pazarının yanı sıra Gençlik Merkezi ve Bayanlar Lokali'nin de olacağı belediye binası içerisinde 700 metrekare alan içerisinde bay-bayan mescit yer alıyor. Vatandaşlarımız Belediye hizmetlerini binanın 2. ve 3. katında yer alacak birimlerden yararlanacak. Ayrıca belediye binası içerisinde belediye meclis salonu ve evlendirme dairesi de yer alıyor. Tek hedefimiz vatandaşlarımıza daha geniş, refah ve modern bir binada hizmet vermektir" dedi.

Enkazdan Modern Binaya

Enkazdan Modern Binaya

Enkazdan Modern Binaya

Enkazdan Modern Binaya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim