• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Enginar Dönerinden Sonra Şimdi De Engiburger

Enginar Dönerinden Sonra Şimdi De Engiburger
Türkiye'de ilk defa yaptığı enginar döneriyle herkesin dikkatini çeken Urlalı Mustafa İnal, şimdi de salatasından sosuna enginarların süslediği "engiburger"...

Türkiye'de ilk defa yaptığı enginar döneriyle herkesin dikkatini çeken Urlalı Mustafa İnal, şimdi de salatasından sosuna enginarların süslediği "engiburger" yaptı.

Renkli görüntüleri sahne olan Urla Uluslararası Enginar Festivalinde farklı tariflerdeki yemekler sofraları süslerken, Urlalı Mustafa İnal'ın yaptığı Engiburger en dikkat çeken yemeklerden oldu. İzmir'in Urla ilçesinde yaşayan Mustafa ve Emine İnal çifti, yöresel festivallerde lezzetseverlerle buluşturdukları ürünlere bir yenisini daha ekledi. Enginardan birçok farklı yemek çeşidi yaparak dikkat çeken İnal çifti, Enginar dönerinden sonra bu kez enginar burgeri adını verdiği "Engiburger'i alternatif olarak hizmete sundu.

SOSUNDAN SALATASINA ENGİNAR

Geçen yıl enginar döneri yaparak Türkiye'nin dikkatini çeken Mustafa İnal, "Bu sene de Türkiye'de bir ilk yaparak enginar hamburgeri yaptım. Adını "engiburger" koydum. İçerisinde sadece enginar var. Salatası enginar, kendisi enginar, sosu ve içi enginar. Türkiye'de ilk defa Urla'da değişik tatlar deneyerek bunu yaptım" dedi.

Enginarların sakız enginarı olması sebebiyle tercih edilir olduğunu da kaydeden İnal, enginarı ızgara ve kömür ateşinde yaptığını dile getirdi.

FAST FOOD 10 TL, ENGİBURGER 5 TL

Urla'nın meşhur hamburgerinin içine mayonez ketçap yerine yoğurt koyan Mustafa İnal, fast fooda karşı alternatif ürettiğini belirterek, talebin de çok fazla olduğunu söyledi. Fiyatının da çok uygun olduğunu kaydeden İnal, "Fast foodlarda hamburger, kola ve yanında patates 10 lira iken enginburger yanında gelincik şurubu ile sadece 5 lira. Çok sağlıklı hiçbir yan etkisi yok, içinde kimyasal bir madde yok. Çocuklarımıza gençlere herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

Birçok farklı ürün ürettiğini belirten Mustafa İnal, tek isteğinin kendilerine yardımcı olunması ile patent almak olduğunu sözlerine ekledi.

Enginar Dönerinden Sonra Şimdi De Engiburger

Enginar Dönerinden Sonra Şimdi De Engiburger

Enginar Dönerinden Sonra Şimdi De Engiburger

Enginar Dönerinden Sonra Şimdi De Engiburger

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim