• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Engelsiz Park Ve Sevgi Gönüllüleri, Didim’e Ödül Getirdi

Engelsiz Park Ve Sevgi Gönüllüleri, Didim’e Ödül Getirdi
Didim Kent Konseyi tarafından hazırlanan "Engelsiz Park-Binbir Sevgi Gönüllüleri" projesi, "Uluslararası Kentler ve Kent Konseyleri Kongresi-En İyi Uygulamalar...

Didim Kent Konseyi tarafından hazırlanan "Engelsiz Park-Binbir Sevgi Gönüllüleri" projesi, "Uluslararası Kentler ve Kent Konseyleri Kongresi-En İyi Uygulamalar Yarışması'nda CLG-MEWA özel ödülüne layık görüldü.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) , Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), İstanbul aydın Üniversitesi Unesco Kültürel Diplomasi Kürsüsü, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi ( TAM ) işbirliği ile düzenlenen "Uluslararası Kentler ve Kent Konseyleri Kongresi-En İyi Uygulamalar Yarışması"nda Didim Kent konseyi "Engelsiz Park-Binbir Sevgi Gönüllüleri" projesi ile CLG-MEWA özel ödülüne layık görüldü.

Didim Kent Konseyi, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından14-15 Nisan tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresine katıldı. Yerel Demokrasi ve Kent Konseyleri, Hemşehricilik ve Kentlilik Bilinci, Kent Konseyleri ve Sivil Toplum İlişkisi gibi konuların tartışıldığı kongrede Didim Kent Konseyi, "Kent Konseyleri En İyi Uygulamalar" proje yarışmasında, "Engelsiz Park-Binbir Sevgi Gönüllüleri"" projesi ile dezavantajlı grupların kente entegrasyonu dalında UCLG Mewa Özel Ödülü'nü aldı.

Ödülü Didim Kent Konseyi Genel Sekreteri Şebnem Öz Tezel, UCLG Mewa WALD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman'dan aldı. Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız yaptığı açıklamada; "38 kent konseyinin katıldığı "En iyi uygulamalar "yarışmasında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) özel ödülünü almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu ödül tüm Didimliler için verilmiş bir ödüldür. Engelsiz Park-Binbir Sevgi Gönüllüleri projesi ile biz Didim olarak bir ilke imza attık. Yerel yönetim, STK'lar, kamu kurum kuruluşları, Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu ve tüm Didim Halkı bu projeye destek verdiler. Engelsiz Park-Binbir Sevgi Gönüllüleri projesi ile tüm kamu kurum kuruluşları, yerel yönetim, STK'lar ve halk arasında ki işbirliği artmış, birlikte uyum içerisinde hareket etme bilinci yükselmiştir. Bir arada olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Katkı sunan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kongrenin ikinci gününde Didim Kent Konseyi ödül aldığı kategoride düzenlenen çalıştaya katılarak uygulanan proje ile ilgili bilgiler verdi.

Engelsiz Park Ve Sevgi Gönüllüleri, Didim’e Ödül Getirdi

Engelsiz Park Ve Sevgi Gönüllüleri, Didim’e Ödül Getirdi

Engelsiz Park Ve Sevgi Gönüllüleri, Didim’e Ödül Getirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim