• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

‘Engelsiz’ Bir Kariyer İçin Toplandılar

‘Engelsiz’ Bir Kariyer İçin Toplandılar
Trabzon'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde bugün "Engelsiz Kariyer Zirvesi" gerçekleştirildi.

Trabzon'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde bugün "Engelsiz Kariyer Zirvesi" gerçekleştirildi.

Zirveye Vali Abdil Celil Öz'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, İş-Kur İl Müdürü Mustafa Sezgin, engelli dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, işverenler ile engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Vali Öz, "Engel önce beyinlerde sonra kalplerde kalkmalıdır. Bunları kaldırdığımız zaman geriye engel kalmaz. Son yıllarda engelli vatandaşlarımızın mali ve sosyal hakları, eğitim ve istihdamları gibi konularda çok önemli düzenlemeler yapıldı ve çok önemli mesafeler alındı. Fiziki mekanların, yaşam alanlarının engellilerin yaşamasına uygun hale getirilmesi için seferberlik başlatıldı. Ancak bu konuda hala almamız gereken mesafeler var. Yaşanabilir kent olan Trabzon'u daha yaşanabilir, engelli dostu ve her yönüyle insana saygı konusunda güçlü bir şehir haline getirmek için büyükşehir belediyemiz ve diğer kurumlarımızla beraber gayret göstereceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, "Belediyemizin engellilerimize yönelik önemli çalışmaları var. Önümüzdeki Nisan ayının ortalarında İSKEB işbirliği ile Zağnos Vadisi'nde engellilerimiz için önemli bir birim kuracağız. Bu Türkiye'de bir ilk olacaktır. Yine engellilerimizin ve ailelerinin hizmetinde olacak büyük ve geniş bir merkezi ilimize kazandıracağız. Projesi hazır, yerini de belirledik. Bu merkez özellikle engelli ailelerimiz için çok faydalı olacaktır" diye konuştu.

İş-Kur Müdürü Mustafa Sezgin ise, amaçlarının engellilerle ilgili toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ederken, konuşmaların ardından en çok engelli istihdam eden şirketlere plaket verildi.

‘Engelsiz’ Bir Kariyer İçin Toplandılar

‘Engelsiz’ Bir Kariyer İçin Toplandılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim