• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

’Engellimatik’ Görenlerin Takdirini Topluyor

’Engellimatik’ Görenlerin Takdirini Topluyor
Konya'nın Ereğli ilçesinin Kutören mahallesindeki Kutören İlkokulunda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan 32 yaşındaki Fatih Güller'in, öğrencisi...

Konya'nın Ereğli ilçesinin Kutören mahallesindeki Kutören İlkokulunda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan 32 yaşındaki Fatih Güller'in, öğrencisi ile birlikte tasarladığı Engellimatik adlı cihaz görenlerin takdirini topluyor.

Banka ATM'lerine gelerek işlem yapamayan engelli vatandaşlar için tasarlanmış olan Engellimatik, geçen günlerde Eskişehir'de yapılan Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları Ödül Töreninde de Jüri Özel ödülünü almaya hak kazandı. Öğretmen Fatih Güller ödülünü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden aldı. Banka ATM'leri önünde engelli vatandaşların tekerlekli sandalyeleri ile birlikte üzerine çıkarak tek bir tuşla ATM boyuna kadar yükselten cihaz, uygulamaya geçtiği takdirde engellilerin işini hayli kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Tasarladıkları cihaz hakkında bilgi veren Öğretmen Fatih Güller, "Projeyi yapmaktaki amacımız engellilerin ATM önlerine gelerek karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve bu zorlukları önlemek için böyle bir tasarım gerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımız tekerlekli sandalyeleri ile mekanizmanın üzerine çıkıyor ve düğmeye basarak aşağı ve yukarı hareket ettirebiliyor. Böylelikle engelliler kimsenin yardımı olmadan kendi işlerini rahatlıkla halledebiliyorlar" dedi.

Eskişehir'de katıldıkları Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları ödül töreninde Jüri Özel ödülünü aldıklarını söyleyen Güller, bin 257 proje içerisinde böyle bir ödül almanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Bu proje nedeniyle destek veren Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç'e de teşekkür eden Güller, "Kısıtlı imkanla büyük projeler üretmeye devam edeceğiz. Tek istediğimiz büyüklerimizden bize destek olmalarıdır" diye konuştu.

Engellimatik projesinin önce Ereğli'de sonra da tüm Türkiye'de uygulanmasını isteyen Güller, emeği geçen öğrencilerine teşekkür etti.

Öğretmeni ile birlikte ortak çalışarak böyle bir tasarım ortaya çıkardıklarını ifade eden 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Emin İlder ise engellilerin hayatlarının bu proje ile kolaylaşacağını dile getirdi.

’Engellimatik’ Görenlerin Takdirini Topluyor

’Engellimatik’ Görenlerin Takdirini Topluyor

’Engellimatik’ Görenlerin Takdirini Topluyor

’Engellimatik’ Görenlerin Takdirini Topluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim