• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Engellilerin Umudu ‘Şehitkamil’

Engellilerin Umudu ‘Şehitkamil’
Şehitkamil Belediyesi, engellilerin umudu olmayı sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi, 2 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye ederek daha fazla...

Şehitkamil Belediyesi, engellilerin umudu olmayı sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi, 2 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye ederek daha fazla sosyalleşebilmelerine olanak sağladı.

Şehitkamil Belediyesi, engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi; engellilerin evde sürekli vakit geçirmemesi, hayatı daha verimli yaşayabilmesi ve daha fazla sosyalleşebilmeleri adına çalışıyor. Şehitkamil Belediyesi, Özgürlük Mahallesinde ikamet eden 79 yaşındaki Vakkas Cücük ile Zülfikar Mahallesinde ikamet eden 28 yaşındaki Murat Göğüş'e akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Akülü tekerlekli sandalyelerine kavuşan Vakkas Cücük ile Murat Göğüş'ün mutluluğu yüzlerine yansıdı.

"TEKERLEKLİ SANDALYE ELİM AYAĞIM OLDU"

Yaşadığı rahatsızlık sonrası yürüyemeyen Vakkas Cücük, akülü tekerlekli sandalye sayesinde daha rahat bir hayat yaşayabileceği için mutlu olduğunu ifade etti. Vakkas Cücük, "Rahatsızlığım romatizma ile başladı. Doktor doktor gezdim. Bir çare bulamadım. Isparta'ya kadar gittim, bir çare bulamadım. Tekerlekli sandalye almaya gücüm yoktu. Akülü tekerlekli sandalye ile camiye, akraba ziyaretlerine, pazara gidebilirim. Akülü tekerlekli sandalye elim ayağım oldu. Allah, Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'ndan razı olsun" dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYE BİZİM İÇİN ÇOK İYİ OLDU

Vakkas Cücük'ün gelini Rukiye Cücük, akülü tekerlekli sandalye sahip oldukları için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Rukiye Cücük, "Allah, Şehitkamil Belediyemizden razı olsun. Bu tekerlekli sandalye çok iyi oldu. Kayınbabam, evde oturmaktan sıkılıyordu. Değnekle de bir yerlere gidemiyordu. Ben de kendisini bir yerlere götüremiyordum. Bu tekerlekli sandalye bizim için çok iyi oldu" diye konuştu.

KENDİ BAŞIMA DIŞARI ÇIKIP DOLAŞABİLİRİM

Talihsiz bir kaza geçirdikten sonra felç olan bir çocuk babası Murat Göğüş, kendi başına dışarı çıkabileceği için moralinin de düzeleceğini söyledi. Murat Göğüş, "Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ederim. Bu akülü tekerlekli sandalyeyi bana vererek, bana bayağı bir moral oldu. Kendimi tekrar yürümüş gibi hissettim. Bugüne kadar dışarıya pencereden bakıyordum. Dışarı çıkmam zor oluyordu. Ben, şu an dışarı çıkıp kendi başıma dolaşabilirim. Böylece moralim düzelir" şeklinde konuştu.

OĞLUNUN BİRAN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI İSTİYOR

Murat Göğüş'ün babası Mehmet Göğüş, oğlunun bir an önce sağlığına kavuşmasını istediğini kaydetti. Mehmet Göğüş, "Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok çok teşekkür ederim. Kendisi tekerlekli sandalyeyi bize verdi. Oğlum, 4 sene önce kaza yaptı. 4 seneden bu yana yatalak hasta. Omurilik zedelenmesinden felç oldu. Belden aşağısı tutmuyor. Yürüme şansı şimdilik yok. Allah'tan istediğimiz, oğlumuzun bir an önce yürümesi, sağlığına kavuşması" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim