• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Engellilerin, İbadet Esnasında Ki Engelleri Ortadan Kaldırılacak

Engellilerin, İbadet Esnasında Ki Engelleri Ortadan Kaldırılacak
Adıyaman'da bulunan engelli dernek başkanları ile bir araya gelen Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, engellilerin ibadetini daha kolay yapabilmeleri için yapılması...

Adıyaman'da bulunan engelli dernek başkanları ile bir araya gelen Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, engellilerin ibadetini daha kolay yapabilmeleri için yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, müftü yardımcıları ve şube müdürleri, Adıyaman'da ki 13 engelli dernek başkanına ulaşarak birlikte toplantı yaptı. Toplantıda engellilerin ibadetlerini kolay yerine getirebilmeleri için yapılması gerekenler konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

'Gelin Engelleri Beraber Aşalım Buluşması" kapsamında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler Haftası temasının "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" olduğunu ve engellilerin ibadetini yerine getirebilmesinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, "Toplumun din konusunda aydınlatmakla görevli olan Başkanlığımız, hizmet, çalışma ve faaliyet alanlarını toplumun tüm katmanlarını kapsayacak şekilde planlamakta ve yürütmektedir. Bu bağlamda hiçbir şekilde ihmal edilmemesi gereken en önemli hizmet alanlarından biride engelli kardeşlerimizdir. Başkanlığımız engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmekte, onlara manevi destek ve dini danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Başkanlığımız tarafından engellilere yönelik gerek fiziki altyapı, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik gerekse, görsel, işitsel ve yazısal olarak ortaya konulan çalışmalar genelde toplumda özelde ise ilgili camiada olumlu karşılık bulmuştur" diye konuştu.

Toplantıda engelli temsilcileri taleplerini dile getirerek, düzenlenen toplantıdan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Engellilerin, İbadet Esnasında Ki Engelleri Ortadan Kaldırılacak

Engellilerin, İbadet Esnasında Ki Engelleri Ortadan Kaldırılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim