• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Engellilerin ev sevinci

Engellilerin ev sevinci
Afyonkarahisar'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından engelliler için ayrılan 33 konutun kur'a çekilişi yapılırken, isimleri okunan bazı engelliler sevinçten...

Afyonkarahisar'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından engelliler için ayrılan 33 konutun kur'a çekilişi yapılırken, isimleri okunan bazı engelliler sevinçten gözyaşlarına boğuldu.

Afyonkarahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin girişimleri sonucu kent merkezi Zafer Mahallesi'nde bulunan 33 adet 2+1 daire engellilere çekiliş yoluyla verildi. Kur'ada isimleri okunan engelliler ev sahibi olmanın sevincini gözyaşlarıyla yaşadı. Noter huzurunda yapılan konut kurasında ismi okunan Kutsal Efe isimli bedensel engelli vatandaş, isminin çıkmasını beklemediğini dile getirerek, "Çok mutluyum. Ben de ev sahibi oldum. İlk duyduğumda sevinçten ağladım. Allah herkesi de ev sahibi yapsın. Evliyim, eşim de yanımda" dedi.

"Ağabeylerimin evi var, benim yok diye, üzülüyordu"

Kur'ada ismi okunarak ev sahibi olan konuşma engelli Hasan Sağlam'ın annesi Hatice Sağlam ise, "Oğlum Hasan evi olmasını çok istiyordu. Çok sevindi. Kendisini "ağabeylerimin evi var, benim yok" diyerek, üzülüyordu yani. Bizimle yaşamaktan mutlu ama ayrı evim olsun istiyor. Hasan 35 yaşında. Devletimizden Allah razı olsun, böyle bir imkan tanıdığı için. Bizim için daha iyi oldu, taksit taksit ödeyebileceğiz" diye konuştu.

"Kur'adan ev çıktı, katmerleri hazırla geliyoruz"

Kur'a sonucu ev sahibi olan bir başka engelli Refik Çakmak ise ev sahibi olmanın sevincini telefonda eşiyle paylaştı. Çakmak, kat ve daire numarasını telefonda eşine söyledi ve gazetecileri işaret ederek, "Katmerleri hazırla, burada arkadaşlar var onlarla birlikte geliyoruz" dedi. Daha sonra ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Askerden oğlum geldi, bu eve onu yerleştireceğiz nasip olursa" dedi.

"215 engelliden 33 tanesi ev sahibi oldu"

Afyonkarahisar Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt, 215 tane engelli için TOKİ'ye müracaatta bulunduklarını belirterek, "1 ay önce değerli milletvekillerimiz Ali Özkaya ve Hatice Özkal'ın girişimleri sonucu Zafer Mahallesi'nde bulunan toplu konutlardan 33 tane kont kaldığını verebileceklerini söylemişlerdi. Sağ olsunlar bu yerlerin bugün çekilişi yapılarak engelli kardeşlerimize verildi. Biz gerçekten mutluyuz, bu sayının daha da artmasını talep ediyoruz. Halen daha 182 tane daha engellimiz ev sahibi olmayı bekliyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim