• BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Engellileri Anlamak İçin Empati Kurdular

Engellileri Anlamak İçin Empati Kurdular
Ünye Belediyesi, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Ünye Belediyesi, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Ünye Belediyesi, görme engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları hissettirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla, anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir" adlı etkinlikte görme engellilerin yaşadığı zorluklara ve sorunlara dikkat çekmek istendi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İlçe Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları empati kurarak, anlamak için gözlerine siyah bant takarak, çevre ilçelerden gelen görme engellilerle beraber beyaz bastonlarla yürüdü.

"HEPİMİZ POTANSİYEL ENGELLİ ADAYIYIZ"

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, beyaz bastonun görme engelliler için bir simge haline geldiğini, dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için de en önemli araç olduğunu kaydetti. Herkesin potansiyel engelli adayı olduğuna dikkat çeken Başkan Çamyar, "Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bugün böyle bir sağlık problemi olmayan kişinin, yarın çeşitli nedenlerle özürlü olmama garantisi yoktur. Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmayı insani bir görev olarak bildik. Bizler, en büyük engelin gönüllerdeki ve zihinlerdeki engeller olduğunu ifade ederek, engelli kardeşlerimize her zaman pozitif ayrımcılık yaptık" dedi.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE EŞİT OLDUKLARINI GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Ünye'de engelli bireylerin rahatça dolaşabileceği ve işlerini kolayca halledebilecekleri bir dizi düzenlemeler yaparak haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan sağladıklarını belirten Başkan Çamyar, "Başta okçuluk sporu olmak üzere birçok sporun yapılabildiği modern bir spor salonunu engelli kardeşlerimizin kullanımına sunduk. Yine bizlerden talep edilen şarj istasyonunu Cumhuriyet Meydanı'na kurarak, akülü sandalye kullanan bedensel engelli kardeşlerimizin yolda kalma korkusuna son verdik. Engelli bireylerin tanışıp kaynaşabilecekleri, bir araya gelip vakit geçirebilecekleri ve her türlü aktivitelerini yapabilecekleri engelsiz sosyal yaşam alanı projemiz için de çalışmalara başladık. Bizler her fırsatta engelli vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye, onları kucaklamaya, eşit ve değerli olduklarını göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Karadeniz Görme Engelliler Derneği(KARDEF) Başkanı Faruk Teber ise duyarlı davranışlarından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a teşekkür etti. Etkinliğin ardından görme engellilerle yemekte buluşan Başkan Çamyar, yemek sonrası görme engellilere beyaz baston hediye etti.

Engellileri Anlamak İçin Empati Kurdular

Engellileri Anlamak İçin Empati Kurdular

Engellileri Anlamak İçin Empati Kurdular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim