• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Engellilere İş Ve Rehabilitasyon Hizmeti Verilecek

Engellilere İş Ve Rehabilitasyon Hizmeti Verilecek
Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında engellilere hem iş verecek hem de rehabilite ederek topluma kazandıracak.

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında engellilere hem iş verecek hem de rehabilite ederek topluma kazandıracak.

Engellilerin çalışma ve sosyal yaşantılarını düzenlemek amacıyla çalışma yaptıklarını belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal, "İlimize bin kişilik Toplum Yararına Proje kontenjanı geldi. Söz konusu Bin kişilik kontenjanın dağılımı yapıldı. İlçelerde kaymakamlıklarımıza ve milli eğitim müdürlüklerimize; il merkezimiz de ise milli eğitim müdürlüğümüze, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Cumhuriyet Üniversitemize dağıttık. Özellikle il merkezimizde Cumhuriyet Üniversitesi'nde çalışacak olan kardeşlerimizin daha çok faydalanmasını düşündüğümüz bir projemiz var. Bu proje kapsamında rehabilitasyon, çalışma ve pedagojik ağırlıklı bir çalışma sistemi düşünüyoruz. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Kardeşlerimizin hem TYP ile ilgili çalışma hayatı olacak. Üniversitemizde temizlik ve park bahçe işlerinde görev alacaklar. Hem de aynı zamanda üniversitemizin değerli hocalarıyla birlikte rehabilitasyon görecekler."dedi.

Engelliler için hazırlanan "Her Okulun Bir Engellisi Var" projesi kapsamında engellilerin mahallelerindeki okullarda görevlendirileceğini ifade eden Köksal, engellilerin projeye destek vermesini istedi. Proje kapsamında engellilere öncelik tanınacağını kaydeden Köksal; "Yine milli eğitim müdürlüğümüze almayı planladığımız TYP çalışanlarımız arasında engelli kardeşlerimize öncelik tanıyacağız. Bunu da "Her Okulun Bir Engellisi Var" projesi var. Bu projemiz de yine Türkiye'de bir ilk olacak. Çalışmak isteyen çalışma düzeyinde olan tüm engelli kardeşlerimizin Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmak için müracaat yapmaya bekliyoruz. Engelli kardeşlerimizi mahallelerindeki okullarda görevlendireceğiz. Dolayısıyla her okulun bir engellisi olmuş olacak. Velilerimiz kendi mahallesindeki engellisine sahip çıkmış olacak. İnşallah projemize yeterli sayıda çalışabilir düzeyde, çalışma arzusu isteği olan engelli kardeşlerimiz müracaat ederse önemli bir adım atılmış olacaklar."diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim