• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Engellilere 5 yıldızlı otel konforunda rehabilitasyon merkezi

Engellilere 5 yıldızlı otel konforunda rehabilitasyon merkezi
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Özkan Çakır, Türkiye'nin en güzel Dinlenme ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin Samsun'da açıldığını...

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Özkan Çakır, Türkiye'nin en güzel Dinlenme ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin Samsun'da açıldığını belirtti. Çakır, "8.5 milyon engelli adına Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum." dedi.

TSD'nin 3. Karadeniz Bölge Toplantısı Samsun'da yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştilen toplantıda konuşan Çakır, açılan merkezin Türkiye'de başka örneğinin olmadığını söyledi. Hatta ABD ve İsviçre'de bile engellilere yönelik böylesine bir rehabilitasyon tesisinin olmadığını ifade eden Genel Başkan Çakır, şunları kaydetti: "'Dünya'nın bir çok ülkesine gezdik. Geçen yıl engelliler ile ilgili çıkarılan yasaları incelemek ve 75. Değişim Programı'na katılmak amacıyla ABD Dış İşleri Bakanlığı'nın davet üzerine Amerika'ya gittik. Programımızda bir engelliler kulübü vardı. Gölün kenarındaki engelliler kampını gördük. Çok beğenmiştik. Ama burasını görünce orayı unuttuk. İşte biz bunu istiyoruz. Eşit şekilde yaşam hakkı talebimizi Samsun Büyükşehir Belediyesi mükemmel bir merkez ile yerine getirmiş. İsviçre'deki bile bu kadar güzel değil. Buraya hayran kaldım. 5 yıldızlı otel konforu var. Ne diyeceğimi bilemiyorum. 8.5 milyon engelli adına Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Sayın vekilimizden de bütün belediye başkanlarını buraya davet etmelerini istiyorum. Burayı görürlerse işimiz kolaylaşacaktır.'"

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ise TSD yönetiminin projesini istedikleri Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili bilgi verdi. Projeyi verebileceklerini ifade eden Daire Başkanı Çamaş, "'Bu merkezimiz 12 bin metrekare. Denizden doldurarak elde ettik. 2009 yılında projelendirdik. Her metrekaresini ekibimizle birlikte inşa ettik. Açıldığı günden bu yana 2 yıldır Dünya'nın dört bir yanındaki 4 bin 800 engelli vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Günü birlik gelip hizmet alan engelli sayısı ise 10 bini aşmıştır.'" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin insan hayatını kolaylaştırmaya yönelik çok önemli hizmetleri olduğunu hatırlatan Necmi Çamaş, şu ifadeleri kullandı: "'Bunların hepsi sağlıklı insanların yararlanabileceği, denizin nefesini içine çekebileceği güzel hizmetlerdir. Ama hayatın karşımıza neyi çıkaracağını bilmiyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için engelli vatandaşlarımızın hiç bir engelle karşılaşmayıp hizmet alabilecekleri bu projeyi tüm detaylarıyla düşünüp hayata geçirdik. Şimdi de 12 ay hizmet vermeyi planlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız önümüzdeki yaz denize de girebilecek. Bunların hiç birisi sizlere bir lütuf değil. Bunlar sizlere yönelik asli görevlerimizin önemli bir unsurudur. Bu hizmetleri bu zaman yerine getirememişsek bu bizim eksikliğimizdir. Bu tesislerin hiçbirisi bizim değil. Burası sizlerindir. Onun için burayı doyasıya kullanın. Sizlere ne kadar hizmet etsek görevimizi tam yapmış saymıyoruz. Yaşadığın yerlerdeki yöneticileri bu hizmetleri yaptırma yönünde zorlayınız. Burasının bütün engellilerimize faydalı olmasını istiyoruz. Bunun karşılığını da Allah'tan bekliyoruz.''

12 ilden çok sayıda dernek yöneticisinin katıldığı toplantıya, akşam yemeği ile sona erdi. Akşam yemeğine AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Camaş, TSD Genel Başkanı Özkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Huzur Evi ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mümin Tan ve Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ile dernek yöneticileri katıldı.

Engellilere 5 yıldızlı otel konforunda rehabilitasyon merkezi

Engellilere 5 yıldızlı otel konforunda rehabilitasyon merkezi

Engellilere 5 yıldızlı otel konforunda rehabilitasyon merkezi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim