• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Engellilerden demokrasi dersi

Engellilerden demokrasi dersi
İzmir'de devam eden demokrasi nöbetinde, engelli vatandaşlar adeta demokrasi dersi veriyor.

İzmir'de devam eden demokrasi nöbetinde, engelli vatandaşlar adeta demokrasi dersi veriyor. Engel tanımayan engelliler, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Konak Meydanı'nda düzenlenen demokrasi mitingine katılıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin halkın da desteği ile başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ülke genelinde düzenlenen demokrasi nöbetleri, İzmir'de de devam ediyor. Konak Meydanı'nı ellerinde Türk bayraklarıyla dolduran vatandaşların arasında çok sayıda engelli vatandaş bulunuyor.

"Recep Amcamı sizlere yedirmeyeceğiz"

Engelli olmasaydı 365 gün askerlik yapmak isteyeceğini söyleyen Enes Yaradanakul, "Bir gün de olsa o üniformayı giydiğim için de mutluyum. Özal'ı zehirlediler, Menderes'i astılar ama Recep Amcamı sizlere yedirmeyeceğiz. İstanbul ya da Ankara'da yaşasaydım hiç düşünmeden bu arabamla Allahu Ekber diyerek kendimi o tankın altına atardım. Adım Enes. Enesler bitmez. Bir Enes gider, bin Enes gelir. Recep Amcam "Herkes evine" diyene kadar biz buradayız. Yorulmadan ve sıkılmadan Recep Amcamın güzel ağzından o kelime çıkana kadar buradayız" diye konuştu.

"Engelli arkadaşlarımız gelebiliyorlarsa buraya gelsinler"

Hakan Aydın isimli engelli vatandaş ise, 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda olduğunu belirterek, "Burası Türkiye. Burası bizim vatanımız. Yarın öbür gün aynı şey olsa yine sokaklara döküleceğiz ama bütün dünya devletleri Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu gördü. Türkiye'yi ele geçiremeyeceklerini gördüler. Bundan sonra da böyle bir şeye kalkışacaklarını zannetmiyorum. Halk onlara gereken cevabı verdi. Ben 15 Temmuz'dan beri buradayım. Gecemi gündüzüme kattım. Sayın Cumhurbaşkanımız "Bitti" diyene kadar da meydanları boş bırakmayacağız. Engelli arkadaşlarımız gelebiliyorlarsa buraya gelsinler. Türkiye sahipsiz değildir."

"Bin tane canım olsa binini de vatanıma veririm"

Günlerdir demokrasi nöbeti tutan engelli vatandaş Yakup Zorlu ise, şunları kaydetti: "Demokrasi nöbeti bir sene de sürse bir sene buradayım. Benim canım feda olsun. Yedi çocuğum var, yedisi de feda olsun. Ben Allah'tan başka kimseye eğilmem. Bin tane canım olsa binini de vatanıma veririm. Asla yılmam. Zorlanmıyorum. Dünya yansa yine gelirim."

Demokrasi nöbeti, yine sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek.

Engellilerden demokrasi dersi

Engellilerden demokrasi dersi

Engellilerden demokrasi dersi

Engellilerden demokrasi dersi

Engellilerden demokrasi dersi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim