• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Engelliler Sertifikalarını Aldı

Engelliler Sertifikalarını Aldı
Umut Dayanışma Engelliler Derneği ile İŞKUR tarafından ortaklaşa yapılan "Kasa Elemanı Eğitim Kursu" tamamlandı.

Umut Dayanışma Engelliler Derneği ile İŞKUR tarafından ortaklaşa yapılan "Kasa Elemanı Eğitim Kursu" tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan engelli kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Umut Dayanışma Engelliler Derneği binasında yapılan törene Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, Engelli Bireyler İş ve Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Taciser Derici, Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eyrisakal, Umut Dayanışma Engelliler Derneği Fahri Başkanı Esin Parlak, Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatoş Başak Şen ve dernek üyeleri katıldı.

3,5 ay süren kursun amacının engellilerin daha geniş sektörlerde iş bulma imkanı olduğunu vurgulayan Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eyrisakal, "Burada aynı zamanda İşkur vasıtasıyla eğitimlere gelen engelliler ücret de aldı. 3,5 ayın süren kursun sonunda sınav gerçekleştirildi. Sınav sonunda başarılı olan 15 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Verilen bu sertifika ile hem bir işyerine girip çalışılabilecek hem de kendi işlerini kurabilecekler. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan fahri başkanımız Esin Parlak Adana iş dünyasının önemli isimleri ile de bizleri tanıştırıyor. Yeni yeni fahri üyeler kazanıyoruz" dedi.

Güzel bir projeye imza attıkları için Umut Dayanışma Engelliler Derneği başkanını ve üyelerini kutlayan Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise "Az imkanlarla çok iş yapan bir dernek olarak başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Projede emeği geçen dernek üyesi ve dernek gönüllüsü herkesi kutluyorum. Biz engelli bireylerin istihdam konusundaki yaşadığı sıkıntıları çok yakınen biliyoruz. Bu tür kurslar ve sertifikalar engellilerin yaşamda daha sıkı tutunmaları için büyük avantaj sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sınavda başarılı olan kursiyerle sertifikaları verildi.

Engelliler Sertifikalarını Aldı

Engelliler Sertifikalarını Aldı

Engelliler Sertifikalarını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim