• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Engelliler İçin Ekpss Kursu Açıldı

Engelliler İçin Ekpss Kursu Açıldı
Engellilere yönelik önemli hizmetlerin sunulduğu Bağcılar'da, yeni bir proje daha hayata geçirildi.

Engellilere yönelik önemli hizmetlerin sunulduğu Bağcılar'da, yeni bir proje daha hayata geçirildi. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlanan engellilere yönelik kurs düzenleniyor. Toplam 10 sınıftaki kurslara 200 kursiyer katılıyor.

Bağcılar'daki engelliler, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda düzenlenen kurslarla hazırlanıyor. Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) Hazırlık Kursu 16 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda düzenlenen kursa katılan 200 engelli kursiyer, değişik branşlarda ders alıyor. Kursta, görme engelli, işitme engelli, 2 zihinsel engelli, 4 bedensel engelli, ön lisans bedensel engelli, 1 de lisans bedensel engelli olmak üzere toplam 10 sınıfta ders veriliyor. Uzman hocalar eşliğinde Türkçe, Matematik, Tarih (Kültür ve Medeniyetler-temel Yurttaşlık-Türkiye ve Dünya ile ilgili Güncel Konular), Vatandaşlık, Güncel Konular, Atatürk İlkeleri ve Türkiye Coğrafyası dersleri veriliyor. Kursiyerlerin kaynak kitapları da yine Bağcılar Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Kursun yanı sıra kursiyerlere EKPSS ile ilgili danışmanlık hizmeti de sunuluyor.

16 Ocak 2016 tarihinde başlayan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na hazırlık kursu 16 Nisan'a kadar devam edecek.

"İŞKUR İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Engelliler Sarayı'nda 35 branşta kurs verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin meslek öğrenmesi ve yeteneklerini ortaya koyması amacıyla hizmet verdiklerini belirtti. Çağırıcı, bu kapsamda yaptıkları faaliyetleri şöyle anlattı: "İşbirliği yaptığımız İŞKUR ile her hafta Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile Engeliler Sarayı'nda toplantılar düzenliyoruz. Firma yetkililerini kursiyerlerle buluşturuyoruz. İşverenlerin engelli kursiyerlerle uyumu konusunda da rehberlik yapıyoruz. Kariyer Merkezimizde engellilerimizle birlikte firma ziyaretleri düzenliyoruz. Buralardaki başvuruları değerlendirip engellilerimizi firmalara yönlendiriyoruz."

Engelliler İçin Ekpss Kursu Açıldı

Engelliler İçin Ekpss Kursu Açıldı

Engelliler İçin Ekpss Kursu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim